Teknoloji ile hayat dengesini kurmanın 5 yolu

Çocuğunuzun teknoloji bağımlısı olup gerçek hayattan kopmasını istemiyorsanız çocuklarınızda izlemeniz gereken 5 tavsiye...

Anne ve babalar her zaman çocukları için bir ayna görevini görür. Neyi nasıl yapıyorlarsa çocuklarda ebeveynlerinden gördüklerini yansıtır. Bu gördüklerinin içinde tabii ki teknolojide var. Teknolojiyi nasıl kullanmaları gerektiğini anne babalarından öğrenirler ve bu ürünlere ayırdıkları vakit ile normal yaşantıdaki dengeyi küçüklükte kurabilmeleri önemli.

Peki, teknolojik ürünlere ayrılan vakit ile normal yaşantıda dengesizlik oluşmaması için nasıl bir yöntem izlenmeli? İşte MediaMarkt'ın bu konu hakkındaki 5 tavsiyesi...

ÖRNEK OLUN

Çocuklarınız ile beraber iken, onların teknolojiyi nasıl kullanmalarını istiyorsanız sizde o şekilde kullanarak onlara model olun.

İYİ ALIŞKANLIKLAR İÇİN KÜÇÜK YAŞTA BAŞLAYIN

Teknoloji bağımlısı olmamanın önemli adımlarından birisi de, kullanıma dair sınırlar getirip bu kuralların dışına çıkmamaktır. Çocuklarınızın teknolojik ürünlerin karşısında geçirdiği süreyi sınır getirmeye küçüklükte başlayın.

BİRLİKTE TV İZLEYİN, BİRLİKTE OYUN OYNAYIN

Büyük çocuklarınızla daha samimi bir ilişkiniz olması için onların teknoloji bağımlılığının önüne geçmek için tablet ya da normal oyunları birlikte oynamayı deneyin. Böylece oyun vaktini bitirmek daha kolay olur.

DİKKATİNİ DAĞITACAK ŞEYLERİ UZAK TUTUN

Ödev yapma zamanında onlara telefonlarını kapatmaları gerektiğini söylüyorsunuzdur. Aynı şeyi çocuğunuzla beraber kendiniz de yapın. Telefonunuzu sessize alın ya da hepten kapatın.

BİRLİKTE VAKİT GEÇİRİN

İş ve özel hayatınızı ayrı tutarak çocuğunuzla geçirdiğiniz vakitleri arttırın. Birlikte sinemaya, tiyatroya ya da gezmeye gidebilirsiniz...

BİR YORUM YAPIN 0