Çocuklara yedirilmemesi gereken yiyecekler

Çocukların yediği birçok atıştırmalık kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa neden oluyor.

Federal Gıda ve İlaç idaresi (FDA) çocuklar için pazarlanan atıştırmalıklar da kullanılan yapay renklendiricilerin petrolden üretildiğini ve bu maddelerin kanser başta olmak üzere birçok hastalığa neden olacağını belirtiyor. 

Bu ürünler çocuklarda hiperaktiviteye, kansere ve alerjik reaksiyonlara neden oluyor. Yapay gıda boyası tüketmek, yatak ıslatma, kulak enfeksiyonları, baş ağrısı, aşırı duyarlılık, obezite, astım, egzama, ruh hali değişiklikleri, uyku bozuklukları, kromozon hasarı, kurdeşen ve muhtemel hipogilisemiyle de ilgili olabilir. İşte o gıdaların bazıları...

Hazır turtalar

Mikrodalga fırında ısıtılabilen hamurişleri yüksek fruktozlu mısır şurubu, dekstroz ve şeker içerir. Diğer zararlı içerik ise petrolden gelen ve bütan gazıyla bağlantılı olan TBHQ. Hazır turtalar ayrıca hücre fonksiyon bozukluğuna neden olan kısmen hidrolize olmuş haldeki soya fasulyesi yağı ve yapay renklendiriciler de içerir.

Jelibonlar

Jelibonların içerisinde sık kullanılan ve E127 ya da Erythrosin olarak da bilinen bir petrol ürünü kırmızı gıda boyası bulunur.

Bonibonlar

Renkleri yapay ve sindirildiklerinde oldukça zararlıdır. Kullanılan renkler mavi 2: Bu petrol tabanlı ürün çocuklarda hiperaktiviteyi artırıyor, laboratuvar farelerinde ise beyin tümörüne ve diğer anormal hücre gelişimlerine neden oluyor. Kırmızı 40: DNA hasarları, Sarı 6: Kansere sebep olabiliyor, Sarı 5: Alerjik reaksiyonlar ve hiperaktivite ve kansere neden olabiliyor.

Peynirli cipsler

Turuncu peynirli atıştırmalıklara 'peynir' rengini veren yapay renk Sarı 6, yani petrol bazlı bir ürün içerir. 

Bisküviler

Bisküvilerin çoğu TBHQ ile kaplanmış haldedirler. TBHQ toksik bir maddedir ve kusma, bulantı, kulak çınlaması, hezeyana ve güçten düşmeye neden olabiliyor. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0