Dondurma lekeleri nasıl temizlenir?

Yemeğini bir yetişkin gibi dökmeden yiyemeyen çocukların dondurmayı yerken üzerine akıtması çok normal. Peki bu dondurma lekeleri nasıl temizlenir? İşte yanıtı...

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Yazın kavurucu sıcaklarında çocukları serinletecek en güzel lezzetlerden birisi de dondurmadır. Fakat, kıyafetlerin üzerine damlayan dondurma lekesi, kolay çıkarılabilecek gibi gözükse de içindeki yüksek şeker ile çıkması en zor lekelerdendir. Peki dondurma lekeleri nasıl çıkarılır?

Malzemeler:

Kesmeyen bıçak
Sıvı bulaşık deterjanı
Mümkünse leke çıkarıcı ürünler

Uygulanışı:

Öncelikli olarak yapmanız gereken ilk müdahale, kıyafeti yaklaşık 10-15 dakika soğuk suda bekletmek olacaktır. Bu yöntemin işe yaramayacağını düşünüyorsanız, lekenin üstüne bulaşık deterjanı dökün ve kibarca ovalayarak en az 1 saat bekletin.

Eğer evinizde varsa, pis bölgeye leke çıkartıcı jel, toz, sprey veya deterjan ilave edin. Yaklaşık 10 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonrasında ise ürünü, yıkama koşullarına uygun olarak yıkayın.

Lekesi giysiye iyice geçmişse, kesici olmayan bıçaktan yardım alarak giysinin üzerindeki lekeyi kazımaya çalışın. Sıvı deterjanı lekenin üzerine dökün, elinizi su ile ıslatıp lekeyi köpürtün. Daha sonrada yarım saat kadar kurumasını bekleyin.

Kuruduktan sonra dondurma lekesi ya temizlenmiştir ya da ıslak haldedir. Islak olan lekeyi kurutup giysinin normal halini almayı bekleyebilirsiniz...

Japonlar tespit etti! Kahvaltıda dondurma yemek...

İLİŞKİLİ HABER

Japonlar tespit etti! Kahvaltıda dondurma yemek...
Japonlar erimeyen dondurma yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Japonlar erimeyen dondurma yaptı!

BİR YORUM YAPIN 0