Ders çalışmayı sevdiren eğlenceli materyaller!

Ders çalışmayı sevmeyen çocuğunuzun bile bayılacağı bu yöntemler ile yapılmayan ödevler kalmayacak! İşte çocuklara dersleri sevdirmenin yolları...

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Pek çok ebeveyn çocuğunun ders çalışmayı sevmediğinden ve ödevlerini yapmamasından yakınır. Bazı çocuklar var ki ebeveyni onu ne zaman ders çalıştırmaya kalksa kendine göre türlü bahaneler bularak dersini hep sonraya ertelemeye çalışır.

Zaten çocukların ders çalışmayı istememesi değil istemesi anormal. Bu durumda çocuklara ders çalışmayı keyifli bir hale getirme vazifesi ise en çok ebeveynlere düşüyor. Sizde çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayarak onu eğlenceli yollarla ders çalıştırmaya teşvik edebilirsiniz.

İşte çocuklara ders çalışmayı sevdirecek eğlenceli materyaller...

1- Yazı tahtaları:

Çocuğunuzun okuma-yazma becerilerinin gelişmesi için yazı tahtalarını kullanabilirsiniz. Ayrıca ödevini bu tahtada yapması ise kuşkusuz çocuğunuzu çok eğlendirecek.

2- Abaküs:

Okul döneminde sayı kavramının daha iyi çözülmesi için çeşitli ebatlardaki abaküsleri tercih edebilirsiniz.

3- Üç boyutlu kitaplar:

Küçük yaşlardan itibaren kazandırılan okuma alışkanlığı, çocuklardaki kelime haznesinin gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Sizde alışılmışın dışına çıkarak üç boyutlu kitapları tercih ederek çocuğunuzun kitaplara olan ilgisini kazanabilirsiniz.

4- Deney

Okulda Fen bilgisi dersi alan çocuğunuza öğrendiği konularla ilgili deneyler yaptırabilirsiniz. Böylelikle yeni bilgiler öğrenen çocuğunuzda keşfetme duygusu artacaktır.

5- Kukla:

Özellikle küçük yaşlardaki çocuklarda öğrenmeyi kolaylaştıran kuklalar, taklit ve beden dili yeteneğini geliştirmede oldukça önemlidir. Okulunda sosyal etkinliklerde görev alan çocuğunuzu evdeki kuklalar ile rolüne hazırlayabilirsiniz.

Çocuğu okula motive etmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğu okula motive etmenin yolları
Çocuğunuzla arkadaş olmayın!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğunuzla arkadaş olmayın!
Başarısızlığın yüzde 83'ünün nedeni belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Başarısızlığın yüzde 83'ünün nedeni belli oldu!
Çocuğunuzun başarılı olması için...

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğunuzun başarılı olması için...

BİR YORUM YAPIN 0