Bebek arabası nasıl temizlenmeli? En iyi bebek arabası modelleri

Ailelerin bebekleri üzerinde en çok kullandığı ürünlerden birisi de bebek arabalarıdır. Gezmeyi seven anne ve babaların bebeklerinde kullanabileceği bebek arabalarının nasıl temizlenmesi gerektiğini bilmiyorsanız dikkat edeceğiniz hususları sizler için sıraladık. Bebek arabası temizliği nasıl yapılmalı? Bebek arabası nasıl kullanılır? Anne ve babaların bilmesi gereken tüyolar...

Günümüzde özellikle de gezmeyi seven anne ve babaların eli ayağı olan kurtarıcı ürünlerden birisi de hiç şüphesiz ki bebek arabalarıdır. Yaz kış demeden sürekli kullanılır vaziyette olan bebek arabaları, anne ve babanın işini büyük ölçüde kolaylaştırırken bebeğin de zarar görmeden rahat bir şekilde vakit geçirebilmesini sağlıyor. Dışarıda vitrinlere bakarak enine boyuna gezmek istiyor ama çocuğunuzun bebek arasında rahat olup olmadığı konusunda da zaman zaman kaygı duyuyorsanız, bebek arabasının önüne ekleyebileceğiniz oyuncaklarla bebeğinizin eğlenceli bir vakit geçirmesine yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizi ister uyanık vaziyette ister oturur vaziyette rahat etmesini isterken bu kadar sıklıkta kullanacağınız bebek arabasının hijyenik olması, hastalıklara davetiye çıkarmaması bakımından önemlidir. Bu nedenle her bebek/çocuk ürününde olduğu gibi bebek arabasının da temizliğine dikkat etmelisiniz. Bebek arabası temizliği nasıl yapılır? İşte dikkat etmeniz gereken hijyenik kurallar...

PARÇASI ÇIKABİLEN BEBEK ARABALARI NASIL TEMİZLENİR?

bebek arabası modelleri

bebek arabası modelleri

Arabanın tozlanmasını engellemek için yapılması gereken ilk müdahale, bebek arabasının çıkan kumaş bölgelerini makinede 30 derecelik bir ayarla yıkamak olacaktır. Güneşlik kısımlarının ise makinede yıkanması uygun görülmez. Ancak, alınan ürünün kullanma kılavuzunda suyla yıkanabileceğine değinilmişse, hortum ve fırça ile bol suyla yıkanabilir.

Bunu yaptıktan sonra arabada ıslak bir yer kalmadığından emin olmalısınız, şayet ıslaklık olursa küflenme ve paslanma görülebilir. Yıkanan arabayı güneşte kurutmak rengini alacağı için düşük ısılı bir yerde kurutmalısınız.

BEBEK ARABASININ ÜZERİNİ ÖRTMEYİN!

Bebek arabası

Bebek arabası

Hemen hemen her anne ve baba dışarıda çocuğunun üzerine güneş gelmesin diye bebek arabasının üzerine örtü seriyor. Tamamen koruma amaçlı yapılan bu yaklaşım, İsveçli bir doktora göre ise çok yanlıştır. Çünkü bebek arabasının üzerine serilen örtü, hatta incecik bir tülbent bile sıcaklığı aşırı yükselterek ''ani bebek ölümü sendromu'' riskini arttırıyor.

Bunun üzerine yapılan çalışmalar, üzeri örtülü bir bebek arabasının içerisindeki sıcaklığın bulunulan ortamdan 15 derece daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Bebeğinizi sıcaktan korumak istiyorsanız, günün en sıcak saatlerinde (11.00 - 17.00) bebeğinizi sokağa çıkarmamalısınız.

BİR YORUM YAPIN 0