Uyku arkadaşı nasıl seçilir? Önemi nedir?

Çocuklarınızın kendi kendine uykuya dalması kolay değildir. Ama uyku arkadaşıyla işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Çocuğunuzun kendi kendine uykuya dalmasını sağlayan nesne , çocuğunuzun oyun arkadaşıdır. Çocuklarınız bu nesnelere dokunarak, koklayarak ya da sarılarak sakinleşirler. Uyku arkadaşıyla tanışma süresi 4. ayda başlar, tamamen alışması ise 6. ay ve sonrasını bulur. 

Uyku arkadaşı seçimi çocuklarınız için önemlidir. Çocuğunuzun uyku arkadaşını emme ve hatta yutma riski olabileceğinden seçtiğiniz nesnenin tüylü veya küçük parçalı olmamasına dikkat etmelisiniz.

Uyku arkadaşı uygun fiyata bulunan herhangi bir oyuncak olabileceği gibi annenin özel bir eşyası ya da kıyafeti de olabilir. Ayrıca bebeğiniz uyurken uyku arkadaşıyla yüzünü örtebileceği için çok büyük olmamasına da özen göstermelisiniz.

Uyku arkadaşını benimseyen bebekler için, bu arkadaşın gün içerisinde de yatakta kalması önerilir. Aksi durumda uyku arkadaşının normal bir oyuncaktan farkı kalmayabilir ve bebeğinize uykuyu çağrıştırmaz.

Eğer bebeğiniz uyku arkadaşına alışmıyor veya benimsemiyorsa oyuncağı bir süre kendi kıyafetlerinizin arasında bekletebilirsiniz. Böylece bebeğiniz sizin kokunuzu alıp kendini daha güvende hisseder ve uyku arkadaşını daha kolay benimseyebilir.

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0