Çocuklara okuma yazma nasıl öğretilir?

Çocuğunuzun okuma yazmaya kolay ve hızlı bir şekilde geçmesini istiyorsanız, bunu oyun aracılığıyla başarabilirsiniz. İşte evde uygulayabileceğiniz okuma-yazma çalışmaları...

Çocukların iç dünyalarında oyun oynamanın vazgeçilmez bir yeri vardır. Oyun sayesinde çocuklar öğrenirler, keşfederler ve hayal dünyalarını genişletirler. Pek çok ebeveyn, okul dönemindeki çocuğuna 'Artık büyüdün, oyun yaşın geçti' gibi cümleler kursa da oyunu çocuğun hayatından çıkarmak yanlış bir davranış olacaktır.

Anne ve babalar, çocuklarına oyun yasağı getirmek yerine 'oyun' aracılığıyla çocuklarının gelişimine katkı sağlayabilir. Mesela, çocuğunuz okula yeni başlayacaksa ona oyun yoluyla okuma-yazma öğretebilirsiniz.

Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?

Okuma ve yazma öğretimi, çocuklarda ilk olarak harflerle başlar. Bu nedenle öncelikle yapacağınız şey bir harf belirlemek olacaktır. Alfabetik sıraya göre harf öğretmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Böylelikle hangi harfi öğrettim diye bir yanılgıya düşmezsiniz.

- Seçtiğiniz harfi dergi ya da gazetelerden bularak, kesme- yapıştırma yarışması yapabilirsiniz.

- Tombala şeklinde kart hazırlayıp öğrenilen hece ve harfleri pekiştirebilirsiniz.

- Çocuğunuzun sırt bölgesine parmağınızla bastırarak bir harf çizip çocuğunuzdan o harfin ne olduğunu bulmasını isteyebilirsiniz.

- Öğrettiğiniz harflerin içinde geçeceği kelimelerle şarkı yazmasını ya da bulmasını isteyebilirsiniz.

- Renkli kağıtlara öğrendiği harfleri yazın ve karıştırın. Daha sonra kağıtlardan bir kaç tane seçmesini söyleyip kelime oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

Evde nişan nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde nişan nasıl yapılır?
Kabartma tozunun  taze olduğu nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kabartma tozunun taze olduğu nasıl anlaşılır?
Özlem Tekin müziği bıraktı!

İLİŞKİLİ HABER

Özlem Tekin müziği bıraktı!

BİR YORUM YAPIN 0