Erken kalkan bebekler için öneriler

Sabahları uyumak için dakikaların hesabını yapmaya mecbur kalan bebekli annelerin işlerine yarayacak önemli bilgileri sizler için aktardık. İşte uzman önerilerine göre çocuklarda uyku düzeni...

Uyku uzmanları, bebeklerin düzensiz olarak erken vakitte uyanma sorunu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gece beslenmesinin şart olmadığı ve buna bağlı olarak da geceyi uykuyla geçiren bebeklerin yaklaşık uyanma saatinin 6:00-7:30 civarında olması gerektiğini, karanlık zamanlarda ise daha da uzayabileceğine değiniyor.

Çocukların bazıları kendiliğinden erken kalkmayı tercih ederken bazıları dış etkenlerden dolayı uyanabiliyor. Uyku uzmanlarına göre, çocuk uyku vaktini geçirmişse normalden daha erken uyandıklarını söylüyor. Peki, bebeğinizin uyku düzenini nasıl takip edebilirsiniz? İşte cevabı...

UYKU DEDEKTİFLİĞİ

İlk önce çocuğunuzun neden erken kalktığının sebebin bulmaya çalışın. Uykusunun bölünmesinin nedeninin kendinden dolayı mı yoksa dış etkenlerden dolayı mı olduğunu tespit etmeniz önemli.

ERKEN BİR UYKU SAATİ

Geceyi fazlasıyla hareketli geçirip yorgun bir şekilde uyuyan çocuklar bilinenin tersine erken bir vakitte kalkarlar. Bu nedenle uyku vaktini 20 dakika önceye almayı deneyin, eğer düzelme olursa bir 20 dakika daha erkene ayarlanarak uyku düzeni oluşturabilirsiniz.

ÖĞLE UYKUSUNU ES GEÇMEYİN

Ailelerin birçoğu, öğle uykusunu bıraktıkları zaman çocuklarının gece daha kolay uyuyacağını zanneder. Fakat uzmanlar, gün boyu gerektiği kadar uyumuş çocukların daha kaliteli uyuduklarını ve daha geç kalktığını gözlemlediğini savunuyor.

Bebeklerin doyup doymadığını ölçen uygulama: Momsense

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerin doyup doymadığını ölçen uygulama: Momsense

BİR YORUM YAPIN 0