İkiz bebekler nasıl emzirilmeli? İkiz bebekler için emzirme pozisyonları

Tek çocuk beklerken ikiz bebek müjdesi alan çiftler, başlangıçta bebeklerini büyütme konusunda büyük bir kaygı yaşarlar. Ne kadar sevinirlerse sevinsinler aynı anda iki bebeği büyütmek herkesin harcı değildir. Bizde size rehber olacak en önemli bilgileri derledik. İkiz bebek bakımını kolaylaştıran emzirme tüyoları...

İkiz bebek bakımı her ne kadar zahmetli olsa da yinede olması gereken yöntemlerin dışına çıkmayıp bebeğiniz için en doğru yöntemi seçmeniz gerekir. Bebeklerin en önemli ihtiyaçlarından olan beslenmede anne sütünün nasıl alınması gerektiğini ise bilmeyen kişiler olabilir. Eğer yeterli miktarda bilgiye sahip değilseniz ya da tecrübeli değilseniz, hamilelik döneminde bebek bakımıyla ilgili kitaplardan faydalanabilirsiniz. İkiz bebeklere sahip olacağınızı öğrendiğinizde başta biraz korkabilir belkide kaygılanabilirsiniz.

TIKLA OKU: EMZİRME YASTIĞI NASIL KULLANILIR?

Ancak, endişe etmek daha çok hata yapmaya neden olacağından bilinçli olmak önemlidir. En önemli konulardan olan emzirmenin ikiz bebeklerde nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğini biliyor muydunuz? İşte ikiz bebek anneler için emzirme önerileri...

İkiz bebeklerinizi emzirmek için illaki tek tek emzirmeye gerek yok. Doğru pozisyonlarla aynı anda da bebeğinizi emzirebilirsiniz. Bu sayede karnı acıkan bebeğinizin sabırsızlığını önleyip ağlamasına engel olabilirsiniz.

İKİZ BEBEKLERDE EMZİRME POZİSYONLARI

1- ÇİFT BEŞİK TUTUŞU

Kol ve sırt bölgenizin altını yastıklardan yardım alarak destekleyin ve dik oturun. Bebeklerinizden birisini sağ kolunuza, diğerini sol kolunuza alarak başlarını dirseğinizin iç tarafına yatırın. Bebeklerin vücudu size bakacak şekilde durarak, ağızlarını göğüs ucu seviyesinde tutun.

2- FUTBOL TUTUŞU

İkizlerinizi yastık üzerine iyice yerleştirin. Vücutları kollarınızın altından geriye doğru uzansın. Başlarını göğüs yakınında ellerinizle kavrayın.

3- PARALEL POZİSYONDA TUTUŞU

Aynı hizaya uzanan bebeklerden birisi beşik pozisyonunda sağ göğsünüzdeyken, diğeri futbol pozisyonunda, başı sol göğsünüzde, bedeni sol kolunuzun altındadır.

BİR YORUM YAPIN 0