Kız ve erkek çocukları arasındaki farklar neler?

Kız ve erkek çocuklarının cinsiyet özelliklerine göz ardı ederek her ikisine de aynı şekilde davranmak yanlıştır. Peki kız ve erkek çocuklarına nasıl davranılmalı? Kız ve erkek çocuklarının fıtratındaki farklar neler? İşte yanıtı...

Al-i İmran Suresi'nin 36. ayetinde belirtilen 'Erkek çocuk, kız çocuk gibi değildir.' ayetine bakıldığında, anne ve babaların çocuklarının cinsiyetlerine göre davranışlarını şekillendirmesi gerektiği anlaşılır. Günümüzde bu bakış açısıyla bakmayan bazı aileler, kız çocuklarına nazaran erkek çocukların daha yaramaz olduğunu düşünür. Oysaki erkek fıtratının yaratılışında fiziksel anlamda aktiflik (hareketlilik) vardır. Kız çocuklarının sürekli konuşması, ev işlerinde annesine yardım etmesi, kardeşi ile ilgilenmesi ve süslenmeye merak duyması gibi...

Kız çocukları neden daha çok konuşur?

Kız çocukları neden daha çok konuşur?

Kız çocuklarını çok konuştuklarından dolayı gevezelikle suçlamamanız gerektiği gibi erkek çocuklarını da hareketli doğmalarından dolayı yaramaz diye yakıştırmalar yapmanız yanlış bir tutum olacaktır.

Erkek çocukları ki çocuklarından ayıran bir diğer fark ise hislerini anlatma şeklidir. Hiçbir erkek çocuğu 'şu olay yaşanırken şöyle hissettim' demez. Çünkü erkeklerin beyni hislere değil, düşünceye odaklıdır. Ancak, bu demek değildir ki erkek çocukların duygusu yok! Sırf çocuk duygularını dile getiremediği için duygularının olmadığını düşünmek ve hatta 'erkekler ağlamaz' gibi telkinler çocuğun psikolojisini olumsuz etkilemektedir.

Bu esnada anne ve babaya düşen temel vazife onu anladığını hissettiğini ve sizin onu anladığınızı ona fark ettirmek olacaktır.

Kız çocukları neden daha çok konuşur?

Kız çocukları neden daha çok konuşur?

ERKEKLER ''KAHRAMAN'', KIZLAR ''İLETİŞİM UZMANI'' OLARAK DOĞAR 

Erkek çocuklar annelerinin karınlarından doğar doğmaz kahramandır. Yaş ilerledikçe güçlerini fark ederler bu bundan hoşnut duyarlar. Dolayısıyla onlarla konuşurken 'e-bil, a-bil' kalıplarının dışına çıkarak, 'meli- malı' kalıbını kullanmaya özen göstermelisiniz.

Kız çocukları ise adeta bir iletişim uzmanı olarak dünyaya gelirler. Zihinleri detay üzerine kurulu olduğundan aynı anda birçok işle meşgul olabilirler. Ezber kabiliyetleri ve erken konuşmada erkek çocuklarına göre fark edilir derece öndedir.

Hatta bundan dolayı anneler genelde kız çocuklarının daha zeki olduğunu düşünebilir. Fıtratları gereği daha hassas ve nazik olduklarından seçilen kelimelerden ve sesin tınısından bile etkilenebilirler. Gerek kız çocuklarında gerek de erkek çocuklarında fıtrata saygı duyulup cinsiyetlerine göre davranmak en doğrusu olacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0