Büyük çocuğa banyo nasıl  yaptırılmalı?

2 yaşından büyük çocukları, özel alanlarını koruma bilincini aşılayarak nasıl banyo yaptırmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çocukluk döneminde mahremiyete uygun olarak banyo yaptırma tavsiyelerini sizler için sıraladık. Peki çocuklar çamaşırıyla mı, yoksa çamaşırsız mı yıkanmalı? Çocuğa banyo yaptırırken nelere dikkat etmek gerek? İşte detaylar...

Bebeklik dönemine pedagoji açısından baktığımızda bu evrenin 0-2 yaş dönemini kapsadığını görürüz. Emzirme, alt değiştirme ve bebek banyosu gibi temel ihtiyaçların yer aldığı bu evrede anne ve babanın rolü oldukça aktiftir. 2 yaş döneminden sonra bebek kendini hazır hissettikten sonra tuvalete alıştırma eğitimleri başlar ve bebek artık memeden ayrılmaya başlar. Peki bebeklikten çocukluğa geçiş döneminde banyo nasıl yaptırılmalı? 2 yaşından sonra çocuğunuzu banyo yaptırırken özel alanına saygı göstererek banyo yapma yöntemini değiştirmelisiniz.

çocuklara banyo nasıl yaptırılmalı?

çocuklara banyo nasıl yaptırılmalı?

ÇOCUĞUNUZU İÇ ÇAMAŞIRI İLE BANYO YAPTIRIN!

Mesela 0-2 yaş evresi, bebeklik dönemini kapsadığı için haliyle bu evrede müdahale etmek illaki gerekecektir. Ancak 2 yaşından büyük bir çocuğa, bebeklik dönemindeki gibi banyo yaptırılmamalıdır. Çocuğun kendi vücudunu bilmeye ve tanımaya başladığı özel alanlarına olan mahremiyeti korumak adına iç çamaşırını çıkartmadan banyo yaptırmak daha doğru bir tutum olacaktır.

Çamaşırlı olan bölgeyi yıkarken de tabii ki o yaştaki bir çocuk gerekli hijyeni gösteremeyeceğinden yine ebeveyni yapacaktır ancak, burada ebeveynin tutumu o bölgelerin özel olduğunu ve çekinerek, alenen çok bakmadan yaptırması gerekir. Mahremiyet söz konusu olduğundan, kız çocuklarının kişisel bakımını annelerinin yapması önerilirken, erkek çocukların bakımını da babalarının yapması tavsiye edilmektedir.

Okul öncesi dönemine kadar ebeveynin desteği ile yapılan bu müdahaleler, genellikle 7 yaş civarındaki çocuklarda artık tam anlamıyla oturmuş olacağından bu yaş evresinden sonra çocuğun kendini hazır hissetmesiyle tek başına yıkanabilir.

Tırnak yeme alışkanlığı nedir? Her gece tırnaklarınıza sarımsak sürerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Tırnak yeme alışkanlığı nedir? Her gece tırnaklarınıza sarımsak sürerseniz...
Okul öncesi dönemde (0-6 yaş) çocuklar için eğitici oyuncaklar

İLİŞKİLİ HABER

Okul öncesi dönemde (0-6 yaş) çocuklar için eğitici oyuncaklar

BİR YORUM YAPIN 0