Çocuklarda yabancı dil eğitimine ne zaman başlanmalı?

Erken dönemde kazanılan yabancı dil becerisi, ilerleyen zamanlarda öğrenilen yabancı dile göre daha sağlam ve kalıcı olduğu için yaş faktörü çok önemlidir. Çocuğunun sular seller gibi yabancı dil konuşmasını isteyen ailelerin dikkat etmesi gereken noktaları ve hangi adımları izlemesi gerektiğini sizler ve çocuklarınız için derledik. Peki çocuklara yabancı dil nasıl öğretilmeli? İkinci dili bilen çocuklar daha mı zeki? İşte yanıtı...

Yabancı dil eğitimine erken başlamanın kalıcı bir öğrenim için oldukça önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, sağlam bir dil öğrenimi için en uygun zamanın 2 yaş ile ergenlik dönemi olduğuna dikkat çekiyor. Ancak, bu demek değildir ki bu yaş aralığından sonra yabancıl dil öğrenmek imkansız! Yetişkinlik döneminde dahi alınabilen yabancı dil eğitiminde göz önünde bulundurulması gereken esas, erken dönemdeki öğrenme kapasitesi ile ileri zamandaki kapasitenin aynı olmayacağıdır.

BEBEK VE ÇOCUKLARDA ÜSTÜN ZEKA BELİRTİLERİ NELER? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

çocuğa yabancı dil nasıl öğretilir

çocuğa yabancı dil nasıl öğretilir

Yabancı dil öğrenimi için en ideal aralığın bu yaşlar olmasının temel nedeni ise iki yaşından önce beyin gelişiminin tamamlanmamasıdır. Ergenliğe giren kişi de ise beyin artık olgunlaştığı için beynin eskisi kadar kolay şekillenmemesinden ibarettir. Peki aileler çocuklarını yabancı dil öğrenimine hazırlarken nelere dikkat etmeli?

İKİNCİ BİR DİLİ ÖĞRETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

çocuklarda yabancı dil eğitimine ne zaman başlanmalı

çocuklarda yabancı dil eğitimine ne zaman başlanmalı

1- ERKENDEN BAŞLAYIN

Okul öncesi dönem olarak nitelendirilen 0-6 yaş döneminde 2 yaş sonrası yabancı dil eğitimi için en önemli aralıktır. Eğer sizde çocuğunuzun yabancı dili su gibi bilmesi ve konuşmasını istiyorsanız, erken dönemde yabancı dil eğitimine başlatmalısınız.

2- HEDEF KOYUN

Yabancı dil öğrenimi için çocuğunuza net bir hedef belirleyin. Bu hedef doğrultusunda çocuğunuzu yalnız bırakmayın ve elinizden geldiğince her türlü desteği ona sağlayın.

3- KİTAP OKUYARAK PRATİK KAZANDIRIN

Her gün uyumadan 15 ya da 30 dakika önce yabancı dil hikayesi okuyun. Böylelikle çocuğunuz yabancı kelimelere aşina olacaktır.

4- ÖDEV VERİN

3 veya 4 yaş civarındaki çocuğunuza ufak tefek yabancı dil ödevleri verin. Verdiğiniz bu ödevleri alışkanlık haline getirmeyi sağlayın.

bebek ve çocuklarda ingilizce eğitimi

bebek ve çocuklarda ingilizce eğitimi

YABANCI DİLİ KOLAY ÖĞRENEN ÇOCUKLAR DAHA MI ZEKİ?

Yapılan araştırmalara göre, zihin becerisi ile dil becerisi arasında çok yakın bir ilişki olduğu gözlemlenmiştir. Fakat burada akla gelen ilk soru, çocuk dili iyi bildiği için mi zekası yüksek yoksa zekası yüksek olduğu için mi dili iyi bildiğidir.

Net bir cevabı bulunmasa da Piaget, dil gelişiminin alt yapısını Bilişsel gelişim olduğunu öne sürmektedir. Düşünmek ile konuşmak arasındaki bu bağa bakıldığında erken yaşta konuşmayı öğrenen çocukların zekaca daha üstün olduğu öne sürülebilir.

BİR YORUM YAPIN 0