Eğlenceli oyuncak nasıl yapılır? Evde yapılabilecek kolay ve eğitici oyuncaklar

Dışarıdan bakıldığında basit gibi görünen ama nitelikli olması yönüyle çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayacak birbirinden işlevli oyuncak yapımlarını resimleriyle birlikte sizler için derledik. Çocuklar için evde eğitici oyuncak nasıl yapılır? Evde pratik oyuncak nasıl yapılır? Çocuklar için eğlenceli oyuncak yapımı...

Çocukların gözünden baktığımızda onların dünyasındaki en kıymetli şeyin pahalı ya da ucuz olsun fark etmeksizin en değerli nesnenin oyuncaklar olduğunu görürüz. Günümüzde masum ve saf duyguları ile hareket eden çocukları mutlu etmek ise elbette çok kolay! Doğru bir hareket sergilediğinde ödülü hak ettiğini düşünerek çocuğunu mutlu etmek istiyorsanız herhangi bir oyuncak mağazasına gitmeye ya da saatlerce raflar arasında gidip gelmenize gerek yok! Evinizdeki malzemeleri kullanarak ona şahane bir oyuncak yapabilirsiniz. Hem maliyetsiz hem de el emeğinizin geçebileceği oyuncak çeşitlerine bir de haberimizde göz atın! İşte çocuklara yapılabilecek basit oyuncaklar...

Çocuklar için evde eğitici oyuncak nasıl yapılır?

Çocuklar için evde eğitici oyuncak nasıl yapılır?

1- ŞEKİLLİ OYUNCAK YAPIMI

Evde oyuncak yapımı

Evde oyuncak yapımı

TIKLA OKU: EN GÜZEL AMİGURUMİ OYUNCAK MODELLERİ

Çocuğunuzun şekilleri kafasında daha net oturtabilmesi için ona görseldeki gibi bir oyuncak tasarlayabilirsiniz! Düz ahşap blokların üzerini farklı renk ve şekillerde boyayabilirsiniz. Dikdörtgen, üçgen ve kareleri birleştirmesini isteyebilirsiniz...

2- PONPON KUKLA YAPIMI

Evde kukla yapımı

Evde kukla yapımı

TIKLA OKU: PRATİK BEZ BEBEK NASIL YAPILIR?

Sevimli kukla yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler yalnızca; Küçük bir karton parçası, ip, yapışkanlı göz veya beyaz, gri ve siyah keçe kumaş. Görselde ki gibi keçeden göz yapabilir ya da uğraşmak istemiyorsanız hazır oynak gözlerden faydalanabilirsiniz.

3- TUVALET KAĞIDINDAN LEGO YAPIMI

kolay oyuncak yapımı

kolay oyuncak yapımı

TIKLA OKU: ÇORAPTAN KUKLA NASIL YAPILIR? PARMAK KUKLA YAPIMI

Evde çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu oyuncak sayesinde çocuğunuz parça-bütün ilişkisini daha iyi kuracak. Tıpkı bir lego vazifesi gören bu oyuncakta ruloları renklendirmeyi unutmayın!

4- EVDE MUTFAK ALETİ YAPIMI

Evcilik oyuncağı yapımı

Evcilik oyuncağı yapımı

Yalnızca plastik bir kutuyu değerlendirebileceğiniz bu mükemmel oyuncak özellikle de evcilik oynarken çok iş görecek. Üzerine ocak görüntüsü verecek şekiller çizebilirsiniz.

5- RENKLİ ŞİŞE KAPAKLARINDAN OYUNCAK YAPIMI

Şişe kapaklarından oyuncak yapımı

Şişe kapaklarından oyuncak yapımı

2-3 yaş ve üzerindeki çocuklara çok kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu oyuncağın görünümü bile oldukça dikkat çekici! Ucu ısıtılan iğneyi kapakların ortasına delik açmak için kullanın ve daha sonra kopmayacağından emin olduğunuz ipe geçirerek sıra sıra dizin.

6- EVDE STRES TOPU NASIL YAPILIR?

Evde stres topu nasıl yapılır

Evde stres topu nasıl yapılır

MALZEMELER

- Balon ( Dayanıklı olması için 3 adet)

- Nişasta, un ya da talaş

- Huni

YAPILIŞI

Stres topunu yapmak için normalde balonu şişirdiğimiz yere huninin ucunu sokalım. Ardından kullanacağımız malzemeyi huninin içerisine dökelim. İyice doldurduktan sonra balonun ağzını bağlayıp, artan kısımları keselim. Bu esnada balonda biraz boşluk payı bırakmakta fayda var.

Daha sonra kullanılmayan diğer balonlarında ağız kısmını keselim. İçini doldurduğumuz balonu, ucu kesilen balonların içine alalım.

İçi dolu olan balonun kesik bölgesinin diğerlerinin altına gelmesine dikkat edin. Dilerseniz sevimli bir stres topu için balonun üzerine çeşitli süslemelerde bulunabilirsiniz.

NOT: Hazırladığınız stres topunun sağlam olması için birkaç adet balonu tekrardan iç içe getirebilirsiniz. Eğer kullanacağınız malzeme talaş ise, sakın küçük yaştaki çocuklara vermeyin! Topun patlaması durumunda çocuğunuz içerisindeki malzemeleri ağzına atıp zarar görebilir.

Doğum günü partisi fikirleri! Doğum günü partisi nasıl yapılır? Yaş pasta tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Doğum günü partisi fikirleri! Doğum günü partisi nasıl yapılır? Yaş pasta tarifi
İkiz kardeşler aynı sınıfta okumalı mı? İkiz kardeşlerin eğitimi

İLİŞKİLİ HABER

İkiz kardeşler aynı sınıfta okumalı mı? İkiz kardeşlerin eğitimi
Kahverengi ile yapılabilecek en şık sonbahar ev dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Kahverengi ile yapılabilecek en şık sonbahar ev dekorasyonu önerileri

BİR YORUM YAPIN 0