Çocuklarda 3 yaş sendromu nedir? Çocukluk döneminde 3 yaş sendromu belirtileri

2 yaş sendromundan sonra anne-babalar için kabus gibi geçen dönemlerden birisi de 3 yaş sendromu evresidir. 2 yaş sendromundan biraz daha zor geçecek olan 3 yaş sendromu hakkında bilinmesi gerekenler haberin detaylarında. Çocuklarda 2 yaş ve 3 yaş sendromu farkları...

Çocuğun kendi özerkliğini ilan etmeye başladığı iki yaş dönemi, anne ve babaların en çok zorlandığı zamanlardır. Kendini yerden yere atma, dinmek bilmeyen ağlama nöbetleri, keçi gibi inatlaşmaların görüldüğü 2 yaş sendromunu öyle ya da böyle atlatıp rahatladığınızı düşünüyorsanız, çok sevinmeyin çünkü sıra 3. yaş sendromunda! 2 yaş sendromuna nazaran çıtanın biraz daha yükseldiği 3 yaş döneminde çocuk artık davranışlarıyla “Ben bir bireyim” demeye başlar. Kendi fikirlerinin olduğunu ve bu fikirlerin de kabul ettirilmeye çalışıldığı 3 yaş dönemde çocuklar tarafından sorulan en popüler soru “Bu nedir? neden? o kim? Hı..hı?” şeklindeki sorulardır. Devamlı olarak bir şeyler keşfetme ve merak duygularının hakim olduğu 3 yaş krizi nasıl atlatılır gelin beraber bakalım...

3 YAŞ SENDROMU BELİRTİLERİ! 3 YAŞ SENDROMU NASIL ANLAŞILIR?

3 yaş sendromu nedir? 3 yaş sendromu özellikleri

3 yaş sendromu nedir? 3 yaş sendromu özellikleri

Çocukların öğrenme algılarının en yüksek olduğu 3 yaş döneminde, aileler bu evrede çocuklarını geçiştirmeyip sorularına olabildiğince güzel ve tatmin edici cevaplar vermelidir. 2. yaşta başlayan her şey kendilerininmiş hissi 3 yaş evresinde de devam edebilir.

Çocuğa eğitimi, sabrı ve daha pek çok şeyi verebilecekleri 3 yaş dönemi, hem ebeveynler hem de çocuklar için zorlu bir süreçtir. Bu süreci sağlıklı ilerletebilmek, çocuğun zihinsel ve sosyal gelişimi için önemlidir.

3 YAŞ SENDROMU BELİRTİLERİ:

Giyinme ve soyunma becerilerine sahip olduklarından dolayı istediklerini giymek isterler.
Herhangi bir şeye karşılık alacakları ‘Hayır’ cevabı öfke patlamalarına sebep olabilir.
Bağımsız olmak isterler ve inatlaşırlar.
Kendilerini beden, zihin ve duygu bütünlüğü içinde görmektedirler.
Çoğu zaman gerçek ile hayali ayırt edemezler.
Uyuma istekleri gider, öğlen uykusuna yatmak istemeyebilirler.

2 YAŞ SENDROMU İLE 3 YAŞ SENDROMU ARASINDAKİ FARKLAR:

Çocuklar 2 yaşındayken çok az konuşurken, 3 yaşında susmak bilmezler.
2 yaşındayken sinirlerini ağlayarak, 3 yaşında eşyalarını atmaya başlarlar.
2 yaşındayken yemek yeme çeşitliliği daha fazlayken, 3 yaşındayken seçicilerdir. 2 yaşındayken bezlerini dilediğiniz zaman değiştirebilir iken, 3 yaşında ise tuvalet eğitimine başlanır ve her an her yer onun için tuvalet olabilir.

2 yaşındayken kıyafetlerini seçmenize izin verirler iken, 3 yaşında kendi kıyafetlerini seçmekte ısrarcı olurlar. 2 yaşındayken pislikten hoşlanma iken 3 yaşında kirlenmeyi severler. 2 yaşındayken sizi yönetmek akıllarına bile gelmez iken, 3 yaşındayken size tamamen sahip olurlar.

2 yaş sendromu nedir? Çocuklarda eşya atma ve vurma davranışı nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

2 yaş sendromu nedir? Çocuklarda eşya atma ve vurma davranışı nasıl önlenir?

BİR YORUM YAPIN 0