Bebeklerde ve çocuklarda oturuş bozukluğu! Çocuklarda W oturuşu zararlı mı, nasıl düzeltilir?

Çocuklarda en sık karşılaşılan oturma pozisyonu olan W oturuşu yani kelebek oturuşunun çocuğun gelişimini olumsuz etkilediği yönünde baz açıklamalar mevcuttur. Peki çocuklarda W oturuşu nedir, W oturuşunun çocuklara zararları neler? Çocuklarda W tipi oturma...

Anne ve babaların farkında olmadan sergiledikleri bazı davranışların sonucunda çocukta kazanılan alışkanlıklar, gerek bedensel gerek de psikolojik açıdan önemlidir. Kendi sergilediğimiz davranışları çoğu zaman normal bir şeymiş gibi algılasak da sağlıksız sonuçlar doğurabileceği için bilinçli hareket etmeliyiz. Bu anlamda baktığımızda çocuklardaki yanlış oturuş bozukluğu ile ilgili en sık duyduğumuz pozisyon 'W' oturuş şeklidir. Fakat aileler W oturuş şeklinin çocuklar için sakıncalı bir oturma şekli olduğunu duysalar da tam olarak neden öyle oturtmamaları gerektiğini bilmezler. Özellikle de 2-3 yaş aralığındaki bir çocuğun emeklemeden sonraki oturuşlarına baktığımızda bu oturuş pozisyonunun W harfine benzer olduğunu görürüz. Halk arasında kelebek oturma şekli olarak da tanımlanan 'W' oturuşu; bir çocuğun dizleri bükük ve ayakları kalçalarının her iki yan kısmında ve dışında olacak gibi yerde durmasıdır. Peki çocukların böyle oturması neden sakıncalı? Çocuklarda W oturuşu...

ÇOCUKLARDA W OTURUŞU! ÇOCUKLARIN W ŞEKLİNDE OTURMASININ ZARARLARI NELER? BU ŞEKİLDE OTURUYORSA...

Her iki bacağında tamamen yanlara doğru açılması ve diz kapaklarının da önde durması ile oluşan W tipi oturmanın çocuğun gelişimini olumsuz etkilediği bilinmektedir. W şekli oturmayı alışkanlık haline getirmiş olan çocuğun diz eklemleri ile kalçasının gelişimini etkileyebileceğinden şüphelenilebilir.

Hareket etmeyi kısıtlayan yani kilitli bir pozisyon sağlayan W oturuşu aktif bir çocuk için riskli görülmez iken, kasları biraz gevşek, pasif çocuk için dikkat edilmesi gereken bir oturma şeklidir.

Gelişiminde gerilik tespit edilmişse bu anlamda çocuğunuzun güçlendirici hareketlere ihtiyacı olabilir.

ÇOCUKLARDA W OTURUŞU NASIL DÜZELTİLİR?

Çocuklarda w oturuşu

Çocuklarda w oturuşu

Çocuğunuzun bedensel gelişimine yardımcı olabilmek adında farklı şekillerde oturma şekli benimsenmeye çalışılabilir. Alışkın olunan oturuş şeklini bir anda değiştirmek elbette kolay değildir. Ancak bu durumu sabırla ve yumuşak bir dil ile yapılacak hatırlatmalarla yönlendirmeler yapmak en idealidir.

Yerde devamlı olarak oturma şekline imkan sağlayan oyunları tercih etmek işinizi kolaylaştırabilir. W oturma pozisyonu çocuğa eğer alışkanlık olarak yerleşmemişse düzeltilmesinde fayda var.

Bebekler ne zaman konuşur? Bebeklerin konuşması için ne yapılmalı? Aylara göre konuşma evreleri

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler ne zaman konuşur? Bebeklerin konuşması için ne yapılmalı? Aylara göre konuşma evreleri

BİR YORUM YAPIN 0