Okul öncesi çocuklar için pratik çark dolabı oyunu evde nasıl yapılır?

Erken çocukluk adı verilen 0-6 yaş arası dönem yaşamın temelidir. Bu dönemde çocuklarınıza evde çok basit malzemelerle stratejik planlama, eleştirel düşünme ve görsel akıl yürütme becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olan kolay gibi görünen, zor ama eğlenceli bir oyun hazırlamaya ne dersiniz? Pelinin Oyun Denizi'nden bugün sizleri ve çocukları heyecanlandıracak çark dolabı oyununu paylaşıyoruz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Okul öncesi eğitim, çocuğun doğumundan ilköğretime başlama yaşına kadar olan dönemde verilen eğitimi ifade eder. Bu dönem; evde anne ve baba tarafından verilen eğitim, kreş ve anaokulunu kapsar. 0-6 yaş arası dönem öğrenmenin altın çağı olarak nitelendirilir. Birçok anne baba çocuklarının eğitiminin okul yaşına geldiğinde başlayacağını düşündüğünden çocukların okul öncesi alması gereken bazı temel eğitimler verilemiyor. Çocuklarınızla okul öncesinde güzel etkinlikler yaparak bu açığı güzelce kapatabilirsiniz. Bu adımda yapmanız gereken ilk adım çocukların da çok sevdiği oyunlardır. Oyunlar çocukların yaşadıkları evrene adapte olması için çok önemli bir araçtır. Oyun oynamak çocuklar için, sosyal, fiziksel ve kavramsal gelişim konusunda en iyi  programdır. Çocukların oyunlar ile becerilerini geliştirirken bunu eğlenerek yapmaları da çok önemlidir.  Bugün sizlere ebeveynler ve çocuklarla beraber oynayabileceğiniz Pelinin Oyun Denizi'nden çark dolabı oyununu hazırladık. Malzemeleriniz hazırsa hemen yapımına geçelim:

A 101'de satılan Seg marka ürünler nasıl, kullanışlı mı? A 101 Seg ürünleri özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

A 101'de satılan Seg marka ürünler nasıl, kullanışlı mı? A 101 Seg ürünleri özellikleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0