Doğumdan sonra nasıl hızlı kilo verilir?

Bebeğini dünyaya getirmiş annelerin tıpkı hamilelik öncesindeki gibi formuna geri dönmek istemesi oldukça normaldir. Yeni doğum yapan annelerin hızlı bir şekilde vücutlarını toparlayabilmeleri için faydalı bilgileri sizlere derledik. Doğum sonrası toparlanmak için...

Hamilelik dönemi boyunca bebeğinizin sağlığı için almaya çekinmediğiniz bol kiloları geri vermenin zamanı geldi. Uzman önerisinde göre, doğumdan en az 6 hafta sonra uygulanabilir olan diyet listelerinde günde en az 2000 kalori alınmalı ve 2 ya da 2,5 litre su tüketilmelidir. Emzirme evresinde olacağınız için katı diyet listelerinin kesinlikle uygulanmaması gerektiğini vurgulayan doktorlar, sağlıklı ve süt yapmaya yardımcı besinlerle de kilo verilebileceğini öneriyor. Geçmişten günümüze dek yıllardır kullanılan bazı yöntemler, basit ama etkili sonuçlar ile kendini gösterebiliyor. Peki uzmanlar, bunun için hangi yöntemleri öneriyor?

Hızlı zayıflama teknikleri! Doğum sonrası kilo verme yöntemleri neler? Emziren anne diyetiİLİŞKİLİ HABERHızlı zayıflama teknikleri! Doğum sonrası kilo verme yöntemleri neler? Emziren anne diyeti

DOĞUM SONRASI VÜCUT TOPARLAMA TÜYOLARI

KURAL 1- SIKI KORSE GİYİLMELİ

Göbek bölgesine saf bir zeytinyağı ile masaj yapın ve üzerine sıkı bir korse giyin.

KURAL- 2 ILIK SU İÇİLMELİ

Bu süre zarfında kesinlikle soğuk su tüketmemeye gayret edin.  Vücutta olan ödemi yok etmek için günlük olarak içilecek suyun kaynatılması gerekir. Su kaynatıldıktan sonra 4 dilime ayrılmış limonu, 2 dal naneyi ve kabuk tarçını suya atın. Şimdi içebilirsiniz...

KURAL- 3 YETERLİ MİKTARDA KANAMA OLMALI

Doğum yaptıktan sonra yeteri kadar kanama olmadıysa civanperçemi çayı tüketilmelidir. Bu çay sayesinde ödem ve sarkma gibi sorunlar görülmeyecektir. Ayrıca anne sütünün verimini arttırır. 30 gün boyunca tüketmeye devam edin.

KURAL-  4 ÇATLAKLAR GİDERİLMELİ

50 gram kayısı yağı, 50 gram acı badem yağı, 10 gram portakal yağını karıştırarak hamileliğin 5. ayında 2 günde bir, 6. ayında günde 1, 7. ayında günde 1, 8. ayında günde 2 defa, 9. ayda günde 2-3 defa uygularsanız çatlaklarınız ortadan kaybolacaktır.

Emziren anneler ilaç kullanabilir mi?İLİŞKİLİ HABEREmziren anneler ilaç kullanabilir mi?

HAMİLELİK KİLOLARINDAN KURTULMAK İÇİN TÜYOLAR

-EMZİRME

Anne sütü hamilelik kilolarının verilmesine yardımcı oluyor. Emziren anne, günde yaklaşık 600 kalori yakarak ayda en az 2 kilo veriyor. Emziremeyen annelerde ise, doğumdan sonra başlayan koşuşturma ve hareketlilik kilo kaybını sağlayacaktır.

-BESLENME

Şerbetli tatlıların annelerde süt yaptığına inanılsa da, tatlılar kilo almaya neden oluyor. Sütün verimli bir şekilde salgılanması için annelerin tatlıdan çok suya ihtiyacı vardır. Güne kahvaltıyla başlamak ise gün içerisinde emzirdiği için enerji ve kalori kaybeden annelerin fazladan öğün yapmasını engeller ve gün içerisindeki gerekli enerjiyi sağlar.

-PROTEİN

Kefir, et ,süt ve süt ürünleri gibi yüksek protein içeren besinler anne sütünü arttırıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Çünkü protein içeren besinler gün boyu açlık hissetmemenizi sağlıyor.

-TATLI KAÇAMAKLARI

Gece bebeğinizi emzirmek için uyandığınızda kek, kurabiye ve çikolata gibi kalorisi yüksek besinler tüketmemelisiniz. Şeker oranı fazla olan besinler özellikle gece tüketildiğinde karın bölgesinde yağlanmaya neden oluyor.

En rahat ped markası hangisi 2021? Sızdırmaz ve sağlıklı ped markaları

İLİŞKİLİ HABER

En rahat ped markası hangisi 2021? Sızdırmaz ve sağlıklı ped markaları

BİR YORUM YAPIN 0