Yeni trend! Doğum sonrası vücuda 'annelik makyajı'

Eski formunu kaybeden taze annelerde son zamanlarda yeni bir trend gelişti: annelik makyajı! Değişen vücuda doğumdan en az 6 ay sonra ve emzirme bittikten sonra yapılan "anne makyajı"na Y kuşağı genç annelerin gözdesi halinde.

Hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarında görülen bazı farklılıklar kimi zaman geri dönülmez bir değişimle kendini sabit kılabiliyor. Ciltte sarkma, çatlaklar, kilo alımı gibi değişimler yaşayan anne adayları, plastik cerrahi yaptırmak isteyebilir. Toplum içerisinde “anne makyajı” olarak bilinen (mommy makeover), doğum sonrasına bir an önce eski haline dönmek isteyenler için tasarlanan cerrahi prosedürdür.

Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, "Annelik, doğanın kadınlara sunduğu eşsiz tecrübelerden birisi. Ancak bu eşsiz süreç kadının hem ruhsal hem de bedensel olarak da en çok değiştiği zaman dilimi. Kilo değişikliği, çatlak görünüm, sıkılığını kaybetmiş karın çevresi ve emzirme sonrası formunu kaybeden memeler bu bedensel değişikliklerden bazıları. Annelik yaşının yükselmesi, artık kadınların iş hayatında daha çok yer almaları, işe daha erken dönemde dönmek istemeleri nedeniyle bu değişimler kadınların ruhsal durumunu çok etkilemekte. Bu nedenle hayatın daha çok içinde olmak isteyen anne kadınlar çözüm arayışı içinde" diyor.

Doğumdan sonra en az 6 beklenmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, ilaveten meme dokusuna müdahale isteyen kadınların ise emzirmelerinin bitmiş olması gerektiğini vurguluyor.

BİR YORUM YAPIN 0