Azra ismi ne anlama geliyor? Çocuğa Azra ismini koymak uygun mu?

Çocuk sahibi olmak için aylarca bekleyen anne ve baba adayları, bu bekleme sürecinde bolca isim araştırması yapıyor. Kız çocuklarda yaygın olarak tercih edilen ve popülerliğini kaybetmeyen isimlerden biri olan Azra isminin anlamı da oldukça merak ediliyor. İşte Azra isminin anlamı...

Anne babalar, daha çocuklarının cinsiyetini öğrenmeden isim aramaya başlıyor bile. Kız olursa 'şu' erkek olursa 'şu' şeklinde listeler hazırlanıyor. Tabii bu isimler belirlenirken kulağa hoş gelmesi dışında, ne anlama geldiği ve çocuğa bu isimleri koymanın uygun olup olmaması da araştırılıyor. Genellikle kız çocuklarına verilen ve anlamı oldukça merak edilen isimlerden biri olan Azra, en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor.

Hem kulağa hoş gelmesi hem de bebeklerin büyüyünce ismine özel huy ve davranışlarının olacağı düşüncesinden dolayı, oldukça sevilen ve popüler isimler anne ve baba adayları tarafından araştırılmaktadır. İsim arayışında öncelik ismin anlamı olurken kökeni, özellikleri, Kur'an'da geçip geçmemesi gibi kriterler de seçim aşamasında göz önünde bulunduruluyor. Peki, Azra isminin anlamı ne?

Azra isminin anlamı ne?

Azra isminin anlamı ne?

AZRA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

1. El değmemiş bakire kız.
2. Delinmemiş inci.
3. Ayak basılmamış kum.
4. Medine'nin diğer bir adı.
5. Hz. Meryem'e verilen ad.

AZRA İSMİNİ KOYMAK DİNEN CAİZ Mİ?

Azra ismini kullanmakta dinen de herhangi bir sıkıntı yoktur yani caizdir. 

BİR YORUM YAPIN 2

A a a a 1 yıl önce

Güzelmişş

Toplam 1 beğeni

Azra 1 yıl önce

Cok iyi

Toplam 6 beğeni