Okula uyum haftası başladı mı? Uyum haftası kaçıncı sınıfları kapsıyor? Uyum haftası nedir?

Eylül ayının ilk haftasının gelmesiyle okul zili çalmaya başladı. MEB tarafından yayınlanan 2023 - 2024 eğitim öğretim takviminde yayınlanan tarihe göre 11 Eylül 2023 tarihinde çalacak olan ders zili ilkokul 1 ve lise 1 öğrencileri için bir hafta önceden başladı. Uyum haftası olarak adlandıran bu dönem oldukça merak edilmeye başlandı. Peki uyum haftası nedir? Uyum haftası kaçıncı sınıfları kapsıyor? İşte cevabı...

Yaz mevsiminin bitmesiyle öğrenciler 3 aylık bir tatil serüvenini geride bıraktı. Eylül ayının gelmesiyle başlayan yeni eğitim dönemi için ilk ders zili çaldı. Hem öğrenciler hem de ebeveynler için oldukça önemli bir süreç olan eğitim dönemine geçiş süreci büyük heyecanla karşılandı. Özellikle ilkokul 1. sınıf ile lise 1 (9'uncu sınıf öğrencileri) için bir alışma döneminin olması adına başlatılan uyum haftası ile öğrenciler okulların açılış tarihinden bir hafta öncesinde sınıflarda yerini aldı.

Okula uyum haftası

Okula uyum haftası

Çocuğunuza okul korkusunu yenmesi için nasıl destek olabilirsiniz? Okul fobisi nasıl yenilir?İLİŞKİLİ HABERÇocuğunuza okul korkusunu yenmesi için nasıl destek olabilirsiniz? Okul fobisi nasıl yenilir?

UYUM HAFTASI NEDİR? OKULA UYUM HAFTASI BAŞLADI MI? HANGİ SINIFLARI KAPSIYOR?

Uyum haftası; okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencilerini kapsayan, öğrencilerin yeni eğitim dönemine geçişinde öğretmenleri, arkadaşları ve okul ile kaynaşma sürecini kapsayan bir alıştırma dönemidir.

Uyum haftası nedir

Uyum haftası nedir

MEB tarafından yayınlanan takvime göre 11 Eylül 2023'de açılması beklenen okullarda uyum haftasına tabii tutulan öğrenciler için ders zili 4 Eylül'de çaldı. 4-8 Eylül'ü kapsayan uyum haftasında öğrencilerin okula uyum sürecine destek olmak adına hazırlanan okula uyum rehberinde, uyum haftasına yönelik uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneğine yer verildi.

Uyum haftası kaçıncı sınıfları kapsıyor

Uyum haftası kaçıncı sınıfları kapsıyor

Uyum haftası, özellikle okul öncesi ve ilkokul 1.sınıf öğrencileri için önemli bir geçiş olan eğitim döneminin başlangıcında öğrencilerin okula ve arkadaşlarına alışmaları için oldukça önemlidir. Öğrencilerin okula daha iyi adapte olmalarını sağlayan, Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulanan uyum haftası sürecinde öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmen ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Okula uyum haftası başladı mı

Okula uyum haftası başladı mı

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0