Lösemili Çocuklar Haftası nedir? Lösemi Haftası ne zaman? Türkiye turuncuya boyanacak

Dünya'da her yıl binlerce çocuk, kan kanseri olarak da bilinen lösemi hastalığına yakalanıyor. Küçük çocuklar için oldukça zorlu bir tedavi süreci bulunan löseminin farkındalığına, tedavi gören çocukların morallerinin yüksek tutulmasına dikkat çekmek için her yıl Dünya Lösemili Çocuklar Haftası ile bilinçlendirmeler yapılmaktadır. Peki Lösemili Çocuklar Haftası nedir? Lösemi Haftası ne zaman?

Kan kanseri olarak da adlandırılan, özellikle çocuklar arasında yaygınlığı ile bilinen lösemi; kemik iliği kaynaklıdır. Kan üreten kök hücrelerin çeşitli nedenlerden dolayı gelişmesinin duraklaması ya da aşırı derecede kontrolsüz olarak çoğalmasına denir. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35'ini oluşturan löseminin nedenleri ise henüz tam olarak açıklanamamıştır. Yapılan bazı çalışmalar; genetik yatkınlıkların, radyasyonun, benzen ve türevlerinin, böcek ilaçları gibi kimyasal maddelerin, bazı kalıtsal ve viral hastalıkların lösemiye sebep olabileceğini göstermektedir. Dünya'da her yıl binlerce çocukta görülebilen löseminin önemine dikkat çekmek amacıyla etkinliklerin düzenlendiği hafta ise "Lösemili Çocuklar Haftası" olarak adlandırılır.

Lösemi

Lösemi

Kan kanseri (Lösemi) nedir? Çocuklarda Lösemi belirtileri ve tedavisiİLİŞKİLİ HABERKan kanseri (Lösemi) nedir? Çocuklarda Lösemi belirtileri ve tedavisi

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI NEDİR? LÖSEMİ HAFTASI NE ZAMAN?

Lösemili Çocuklar Haftası; 25 yıl önce kansersiz bir dünya düşleyip "Lösemi Bulaşıcı Bir Hastalık Değildir" farkındalığı oluşturmak için kurulan LÖSEV öncülüğünde Kasım Ayının ilk haftasında anılmaktadır. "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası" olarak anılan bu haftada yer alan 8 Kasım günü aynı zamanda LÖSEV'in de kuruluş günüdür. Önemi oldukça büyük olan bu özel haftada lösemili çocukların daima yanlarında olunduğu, bu zorlu mücadelelerinde onlara ve ailelerine desteklerin sürdürüldüğü vurgulanmaktadır. Bu hafta kapsamında lösemi hakkında toplumda bilinç oluşturmak, lösemi hastalığına yakalanan çocukların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek ve onlara olan desteği arttırmak için ülke genelinde farkındalık oluşturmak için çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Lösemili Çocuklar Haftası nedir

Lösemili Çocuklar Haftası nedir

LÖSEMİ İLE MÜCADELENİN RENGİ: TURUNCU

LÖSEV tarafından lösemili çocuklara armağan edilen bu farkındalık haftasında lösemi ile mücadele eden çocuklara destek amacıyla tüm Türkiye turuncuya boyanacak. Bu önemli hafta; umut ve dayanışmanın canlı bir simgesi, çocukluk çağı lösemi hastalığının rengi olan TURUNCU renk ile anılmaktadır. Bu sebeple LÖSEV tarafından kurulan bu haftada lösemili çocukların yaşam mücadelesine destek vermek ve yanlarında olunduğunu göstermek için haftaya turuncu renk ile dikkat çekilecek. Bu haftada turuncu renkli bir kıyafet veya aksesuarlarla moral ve motivasyon mesajlarının yer aldığı fotoğraf ve videolar #BizKazanacağızLÖSEV etiketi ile @losev1998 hesabını da etiketleyerek paylaşılacak.

Lösemili Çocuklar Haftası ne zaman

Lösemili Çocuklar Haftası ne zaman

Patates diyeti nasıl yapılır? Örnek diyet listesi! Haşlanmış patates ile yoğurt diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Patates diyeti nasıl yapılır? Örnek diyet listesi! Haşlanmış patates ile yoğurt diyeti
Sağlığı tehdit eden en zararlı 5 gıda! Sinsi sinsi ölümcül tehlikeye sebep olan besinler

İLİŞKİLİ HABER

Sağlığı tehdit eden en zararlı 5 gıda! Sinsi sinsi ölümcül tehlikeye sebep olan besinler
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0