1 Nisan okullar tatil mi? Yerel seçimden sonra okul var mı? Öğretmenler idari izinli mi?

31 Mart Yerel Seçimlerin gelmesiyle öğrencilerin ve velilerin gözü kulağı "1 Nisan okullar tatil mi?" haberine çevrildi. Seçimlerin ardından okulların olup olmayacağını merak eden öğretmen, öğrenci ve veliler "1 Nisan okullar tatil mi? Yerel seçimden sonra okul var mı? Kimler tatil yapacak?" sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Peki 1 Nisan'da okullar tatil mi? İşte cevabı...

31 Mart Pazar günü okullarda gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında yapılacak olan oy verme işlemi 17.00’da sona erecek. Oy verme işleminin bitmesinin ardından ise sandık görevlileri tarafından oy sayımına başlanacak. Her seçimde olduğu bu seçimde de oy sayımı, dökümü ve tutanakların düzenlenmesi v.b işlemlerin gece geç saatlere kadar devam etmesi sebebiyle öğrenci ve velilerin en çok merak ettikleri konu yine "seçimden sonra okullar tatil mi?" oluyor.

Yerel seçimden sonra okul var mı

Yerel seçimden sonra okul var mı

1 NİSAN PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

Çok sayıda öğretmenin sandık görevlisi olarak yer alacağı seçimler ile ilgili olarak en çok merak edilen konular "seçim sonrası okullar tatil mi?" ve "öğretmenler seçimlerden sonra idari izinli mi?" oluyor. Geçtiğimiz senelerde 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerin ardından ertesi gün okulların tatil olmasıyla birlikte gözler yine aynı soruya çevrildi. Merak edilen konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca 81 il valiliğine "Mahalli İdareler Genel Seçimleri" konulu yazı gönderildi.

1 Nisan okullar tatil mi

1 Nisan okullar tatil mi

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: "EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIR HALE GETİRİLMELERİ BAKIMINDAN..."

Seçimlerin akşam geç saatlerde bittiği, bu durumun da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellediği vurgulanan yazıda "Bilindiği gibi eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkân verecek şekilde hazırlanmaktadır. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir." ifadeleri kullanarak 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil edildiği resmi olarak duyuruldu.

Öğretmenler seçimlerden sonra idari izinli mi

Öğretmenler seçimlerden sonra idari izinli mi

SEÇİM SONRASI ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ Mİ?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğundan, oyların sayım ve dökümü, tutanakların düzenlenmesi ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra belgelerin ve seçim malzemelerinin İlçe Seçim Kurullarına teslim süreci gece geç saatlere kadar devam etmektedir. Bu nedenle, sandık kurullarında görev alan kamu personelinin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi ve Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 1 Nisan 2024 Pazartesi günü üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacakları kaydedildi.

Koruk nedir? Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk suyunun faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Koruk nedir? Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk suyunun faydaları nelerdir?
Diyet sufle tarifi! En kolay sufle nasıl yapılır? Diyette sufle ne kadar tüketilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Diyet sufle tarifi! En kolay sufle nasıl yapılır? Diyette sufle ne kadar tüketilmeli?
Dilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanetin yanıtı...

İLİŞKİLİ HABER

Dilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanetin yanıtı...
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0