Dilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanetin yanıtı...

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar orucu bozan ya da sakatlayan durumları araştırmaya başladı. Bazı kalp ya da tansiyon hastası insanlar kullandıkları dilaltı hapının orucu bozup bozmadığını merak ediyor. Peki dilaltı hapı oruç bozar mı? İşte Diyanet'in yanıtı...

Müslümanların sabırsızlıkla beklediği Ramazan ayı bu yıl Mart ayına denk geldi. Her yıl 10 gün önceden başlayan Ramazan ayında Allah, Müslümanlar için oruç ibadetini farz kılmıştır. Dünyanın birçok yerinden milyonlarca Müslüman oruç ibadetlerini tüm hassasiyetle yerine getirse de bazı sağlık problemi yaşayanlar insanlar oruçlarını tutamayabilir. Hasta ve ilaç kullanmak zorunda olan bazı Müslümanlar yine de farz kılınan oruç ibadetini yerine getirmeye çalışır. Ancak kolaylık dini olan İslam dini, öncelikle sağlığa önem verilmesine vurgu yapmıştır. 

Hal böyleyken kalp ve tansiyon hastalarının kullanmak zorunda oldukları dilaltı haplarının orucu bozup bozmadığı bazı Müslümanlar tarafından merak ediliyor.

Dilaltı hapı oruç bozar mı

Dilaltı hapı oruç bozar mı

Ramazan ayında kalp hastaları ne yapmalı? Ramazan da kalp hastaları nasıl beslenmeli?İLİŞKİLİ HABERRamazan ayında kalp hastaları ne yapmalı? Ramazan da kalp hastaları nasıl beslenmeli?

DİLALTI HAPI NEDİR?

Bazı kalp rahatsızlıklarında dil altına konulan hap, doğrudan ağız dokusu tarafından emilip kana karışarak kalp krizini önlemektedir.

Dilaltı hapı kullanan oruç tutabilir mi?

Dilaltı hapı kullanan oruç tutabilir mi?

DİLALTI HAPI ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuyu şu şekilde yanıtladı:

Bazı kalp rahatsızlıklarında dil altına konulan hap, doğrudan ağız dokusu tarafından emilip kana karışarak kalp krizini önlemektedir. Söz konusu hap ağız içinde emilip yok olduğundan mideye bir şey ulaşmamaktadır. Bu itibarla, dilaltı hapı kullanmak orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

1 Nisan okullar tatil mi? Yerel seçimden sonra okul var mı? Öğretmenler idari izinli mi?

İLİŞKİLİ HABER

1 Nisan okullar tatil mi? Yerel seçimden sonra okul var mı? Öğretmenler idari izinli mi?

BİR YORUM YAPIN 1

Esra 2 yıl önce

Tabiki bozar

Toplam 1 beğeni