Ardıç isminin anlamı nedir? Ardıç ismi Kuran'da geçiyor mu? Ardıç isminde kaç kişi var?

Ünlü oyuncu Kaan Urgancıoğlu'nun yeni doğan oğluna Ardıç ismini vermesiyle "Ardıç isminin anlamı nedir?" soruları da arama motorlarında yerini aldı. Biz de sizler için Ardıç ismine dair merak edilenlere haberimizde yer verdik. İşte Ardıç isminin anlamı ve Ardıç ismi hakkında merak edilenler...

Özellikle ünlü isimlerin yeni doğan çocuklarına verdikleri isimler dönem dönem gündeme geliyor. Bazıları daha önce hiç duymadığımız isimler olurken bazıları da daha önce çoğu kez duyulmuş ama yeniden gündeme gelen isimler oluyor. Bu isimlerden biri de Yargı dizisinin başrol oyuncusu Kaan Urgancıoğlu'nun bu sabah dünyaya gelen oğluna verdiği Ardıç ismi oldu. Ünlü oyuncunun oğluna Ardıç ismini vermesiyle isim gündeme geldi ve merak konusu oldu.

Peki Ardıç isminin anlamı nedir? Ardıç ismi Kuran'da geçiyor mu? Ardıç isminde kaç kişi var?

Ardıç ismi

Ardıç ismi

Kaan UrgancıoğluİLİŞKİLİ HABERKaan Urgancıoğlu'ndan sevindiren haber! Ünlü oyuncu baba oldu

ARDIÇ İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Çocuklarına Ardıç ismini vermek isteyen ebeveynler tarafından en çok merak edilen soru Ardıç isminin anlamıdır. TDK’da yer alan bilgilere göre; Ardıç isminin anlamı şu şekildedir; "Servigillerden, güzel kokulu yapraklarını kışın da dökmeyen, yuvarlak kara yemişleri ilaç olarak kullanılan bir ağaççık." "Ay kadar güzel, fırtına kadar yıkıcı." Genel Türkçe Lügatı'na göre; "Kozalaklılar sınıfının çamgiller familyasından, yapraklarını kışın da dökmeyen, çeşitli türleri bulunan ağaç veya ağaççık." anlamına gelen Ardıç isminin Biyoloji alanındaki kelime anlamı ise "Servigiller (Cupressaceae) familyasından, kışın yapraklarını dökmeyen, bazı türlerinden katran elde edilen, ağaççık ya da çalımsı bitkiler"dir.

Ardıç isminin anlamı nedir

Ardıç isminin anlamı nedir

ARDIÇ İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Ardıç ismi ile ilgili en çok merak edilen bir diğer soru ise bu ismin Kuran'da geçmediğidir. Çocuklarına ömür boyu taşıyacakları bir isim veren anne babalar, bu isimlerin anlamlarının güzel olmasının yanında Kuran'da geçip geçmediğine oldukça önem vermektedir. Peki Ardıç ismi Kuran'da geçiyor mu? Çocuklarına Ardıç ismini vermek isteyen anne babaların bu ismi kullanmalarında bir sakınca bulunuyor mu? İşte cevabı...

"Türkçe kökenli olan Ardıç ismi, Türkçe kökene sahip birçok isim gibi Kuran-ı Kerim'de geçmemektedir. Fakat Ardıç isminin çocuklara verilmesi dinen caizdir. Yani anlamında herhangi bir sakınca bulunmayan Ardıç isminin çocuklara verilmesinde dinen herhangi bir sakınca bulunmamaktadır."

 Ardıç ismi Kuranda geçiyor mu

Ardıç ismi Kuranda geçiyor mu

Halil isminin anlamı nedir? Halil ismi KuranİLİŞKİLİ HABERHalil isminin anlamı nedir? Halil ismi Kuran'da geçiyor mu? Halil isminde kaç kişi var?

ARDIÇ İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

Ardıç isminde kaç kişi var

Ardıç isminde kaç kişi var

  • Türkiye'de Ardıç ismini kullanan 191 kişi bulunmaktadır.

  • İstanbul'da Ardıç ismini kullanan 40 kişi bulunmaktadır.

  • Ankara'da Ardıç ismini kullanan 18 kişi bulunmaktadır.

  • İzmir'de Ardıç ismini kullanan 26 kişi bulunmaktadır.
     

ARDIÇ İSMİNİN HARF ANALİZİ

Ardıç isminin harf analizi

Ardıç isminin harf analizi

  • A: Başlangıçtaki A harfi, özgür bir düşünceyi temsil eder ve başkalarının baskısı altında fikrini değiştirmeyen birini anlatır.
  • R: Her şeyin yolunda gideceğine dair güvence ve istikrarı R harfinde bulabilirsiniz.
  • D: Kişi görevine bağlı ve sadıktır. Çoğu durumda rasyonel olmaktan çok ağırlıklı olarak duygusal bir davranışta bulunurlar.
  • I: Bu insanlar her zaman adaletten yanadırlar ve sıcakkanlı bir yapıya sahip olurlar.
  • Ç: Ç harfi kalbiyle konuşan kişileri anlatır. Bu yüzden ağzından çıkanlara hep dikkat ederler.
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0