Zeynep isminin anlamı nedir? Zeynep Kuran'da geçiyor mu? Zeynep ne demek?

Her ismin farklı bir anlamı ve özelliği olduğu gibi kökeni de farklıdır. Peygamber Efendimizin (SAV) en büyük kızına verdiği Zeynep, anlamı ve özelliğiyle Türkiye'de en çok tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Peki Zeynep isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? Zeynep isminin kökeni nedir? İşte Zeynep ismine dair tüm detaylar...

Her anne ve baba adayı bebeklerine en güzel ismi koymak için aylar öncesinden araştırma yapar. Geçtiğimiz yıllarda özellikle daha önce hiç duyulmamış ve herkeste olmayan isimler tercih edilirken son zamanlarda daha geleneksel, Kur'an-ı Kerim'de geçen ve özelliklerinin, iyiyi-güzelliği çağrıştıran adlar seçiliyor. Nitekim, konuya ilişkin araştırma yapan bazı uzman isimler, bebeğe konulan ismin onun ileriki yaşantısında alacağı kararları ve yaşam stilini de etkileyeceğini belirtiyor. Bu haberimizde Türkiye'de en çok tercih edilen kız isimleri arasında olan Zeynep'in anlamını, özelliklerini ve kökenini ele aldık.

Zeynep isminin anlamı nedir?

Zeynep isminin anlamı nedir?

Afra isminin anlamı nedir? Afra ne demek? Afra ismi Kuranda geçiyor mu?İLİŞKİLİ HABERAfra isminin anlamı nedir? Afra ne demek? Afra ismi Kuranda geçiyor mu?

ZEYNEP İSMİ NE ANLAMA GELİYOR?

Zeynep isminin en yaygın olan anlamı "Babasının süsü" dür. Diğer bir anlamı ile değerli mücevherler ve taşlar anlamına gelen Zeynep Arap, Fars ve Türk toplumlarında yüzyıllardan bu yana kullanılmıştır.

zeynep isminin kökeni nedir

zeynep isminin kökeni nedir

ZEYNEP İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

  • Zeynep ismi Kuran'da geçmemektedir. Ancak Peygamber Efendimizin kızının ismi Zeynep'tir. Ayrıca Hazreti Fatma ve Hazreti Ali'nin kızlarından birinin ismi de Zeynep'tir.,

Mihra ne demek ve Mihra isminin anlamı nedir? Mihra ismi KuranİLİŞKİLİ HABERMihra ne demek ve Mihra isminin anlamı nedir? Mihra ismi Kuran'da geçiyor mu?

ZEYNEP İSMİNİN KÖKENİ NEDİR?

Zeynep ismi Türkçeye, Arapçadan Zeyneb'den gelmiştir. Türkçe anlamı 'babasının süsü (ziyneti)' demektir. Zeynep; Arapçada, Zeyn (süs) ve Eb (baba) kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.

zeynep isminin özellikleri

zeynep isminin özellikleri

ZEYNEP İSMİNİN ÖZELİKLERİ:

Zeynep ismi iffet ve iyi ahlakı temsil eder. Zorluklarla mücadele etmede sabır ve dirayet ismin içerdiği manalardır. Sağduyu, merhamet ve adalet Zeynep isminin temsil ettiği değerlerdir.

ZEYNEP İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

Türkiye'de Zeynep ismini kullanan 671.724 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Zeynep ismini kullanan 123.059 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Zeynep ismini kullanan 42.993 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Zeynep ismini kullanan 27.577 kişi bulunmaktadır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 41

Zeynep 1 yıl önce

Benim ismimi babam koymuş ( babasının süsü güzeli) demek olduğunu bilmeden şimdi babam rahmetli oldu ama onun süsü olmak çok ama çok anlamlı:)

Toplam 3 beğeni

Edibe zeynep 1 yıl önce

Yani çok guzel anlammış yani babasının süsü demek zeyn babasının ep süsü demek bilmeyenler için söyledim.

Toplam 5 beğeni

Ramazan 1 yıl önce

Zeyn süs Zeyn el Âbidîn (Zeynelâbidîn) = Abidlerin süsü, Ebu (Eb) Baba demek

Toplam 0 Beğeni

Zeynep 2 yıl önce

Bu isim güzel

Toplam 10 beğeni

Beyhan 2 yıl önce

Benimde halamın arkadaşımın ve bebek olan yeğenimin ismi zeynep gerçekten yaygın ve şahane bir işim.

Toplam 4 beğeni

Zilan 2 yıl önce

Benim kardeşimin adı Zeynep Zeynep'in ismini araştırdım Babasının süsüymüş ve değerli mücevherler anlamına geliyormuş Benim kardeşim de öyle zaten Kardeşimin ismini çok sevdim

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun