Eliz isminin anlamı nedir ve Eliz ismi Kuran'da geçer mi? Eliz ismi ne demek...

Ünlü şarkıcı Alişan ve Buse Varol ikinci doğacak bebeklerine Eliz ismini koymaya karar verdiklerini duyurdu. Eliz ismi de böylelikle popüler hale geldi. Bugünkü yazımızda Eliz isminin anlamını ve Kuran'da geçip geçmediğini sizlerle paylaşıyoruz.

Türkçe kökenli bir isim olan Eliz, son dönemde popüler bir kız çocuk ismi olmuştur. Bu isim, birçok anlamı içermektedir. Bazı eski metinler, Eliz isminin cennetteki bir ağaç olduğundan bahsetmektedir. Bu ağaç, cennetteki en görkemli ve büyük meyve ağacıdır. Türk mitolojisinde bazı kaynaklar, bu ağacın varlığına değinmiştir.  

Eliz ismi, bazı metinlerde "emir veren prenses" anlamında kullanılmaktadır. İsmin anlamı, güzel, zarif ve güçlü kadınları çağrıştırır. Bu isim ile emir verme yetkisine sahip olan, hükümdarlık sahibi kadınlar da kastedilmektedir. Eliz ismi, bazı yerlerde yalnızca emir anlamıyla ele alınır. Bir kimseden istenilen şey anlamında kullanılmaktadır. Bu istek, bir emir niteliğini taşımaktadır.

Mihra ne demek ve Mihra isminin anlamı nedir? Mihra ismi KuranİLİŞKİLİ HABERMihra ne demek ve Mihra isminin anlamı nedir? Mihra ismi Kuran'da geçiyor mu?

İsmin bir diğer anlamı da bazı içsel eğilimlere işaret etmektedir. Herhangi bir şeye karşı duyulan yönelim, ismin işaret ettiği manalar arasındadır.

ELİZ İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Eliz isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Eliz ismi Arapça kökenli değil, Farsça kökenli bir isimdir. 

İlayda isminin anlamı nedir? İlayda ismi Kuran'da geçiyor mu? İlayda isminin analizi

İLİŞKİLİ HABER

İlayda isminin anlamı nedir? İlayda ismi Kuran'da geçiyor mu? İlayda isminin analizi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0