Meyra isminin anlamı nedir? Meyra ismi Kuran'da geçiyor mu? Meyra isminin analizi

Arapça kökenli bir başka isim olan Meyra, birçok anlamı içinde barındıran ve oldukça popüler olarak kullanılan kız isimleri arasında yer almaktadır. Hem bizim toplumumuzda hem de Arap toplumunda sıklıkla karşılaşılan Meyra isminin ne anlama geldiği de oldukça merak edilmektedir.

Anne baba adayları özellikle son dönemlerde çocuklarına verebilecekleri oldukça farklı türde isimlerle karşılaşmaktadır. Kökenleri başka yerlerden gelen çok sayıda isim gerek anlamlarıyla gerekse kulağa hoş gelmeleri sebebiyle anne babalar tarafından sıklıkla çocuklarına verilmektedir. Ebeveynlerin özellikle son dönemlerde sıklıkla tercih ettikleri isimlerden biri de Meyra ismidir. Kulağa hoş gelen bu ismin anlamı ise oldukça fazla merak edilmektedir. Peki Meyra isminin anlamı nedir? Meyra ismi Kuran'da geçiyor mu? Meyra isminin analizi...

Meyra ismi

Meyra ismi

Mila isminin anlamı nedir? Mila ismi KuranİLİŞKİLİ HABERMila isminin anlamı nedir? Mila ismi Kuran'da geçiyor mu? Mila isminin özellikleri

MEYRA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Son dönemin popüler isimleri arasında yer alan Meyra ismi dilimize Arapça'dan geçmiştir. Parlayan ışık anlamına gelen Arapça kökenli bu isim aynı zamanda doğruluk ve fazilet anlamlarına da sahiptir. Meyra ismi yükselmek anlamında da kullanılır. Yükselmek, manevi anlamdaki bir yükselişi ifade eder ve bu isim ile kişinin maneviyatını yükselterek kendisini geliştirmiş olması kastedilir.

Meyra isminin anlamı nedir

Meyra isminin anlamı nedir

MEYRA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Anne babaların doğacak çocuklarına isim ararken en çok dikkat ettikleri konulardan birisi de o ismin Kuran'da geçip geçmediğidir. Özellikle Arapça kökenli olan ve oldukça popüler şekilde kullanılan isimlerin Kuran'da geçip geçmedikleri ise ebeveynlerin kafalarında soru işareti oluşturmaktadır.

Peki Meyra ismi Kuran'da geçiyor mu? Çocuklarına Meyra ismini vermek isteyen anne babaların bu ismi kullanmalarında bir sakınca bulunuyor mu? İşte cevabı...

"Arapça kökenli isimlerden olan Meyra ismi Kuran'da geçmemektedir. Fakat çocuklara verilmesinde herhangi bir sorun barındırmayın bu ismin kullanılması dinen caizdir."

Meyra ismi kuranda geçiyor mu
Meyra ismi kuranda geçiyor mu

Mihra ne demek ve Mihra isminin anlamı nedir? Mihra ismi KuranİLİŞKİLİ HABERMihra ne demek ve Mihra isminin anlamı nedir? Mihra ismi Kuran'da geçiyor mu?

MEYRA İSMİNİN ANALİZİ

  •  M: Ticarete yakın olan bu kişiler ticaret ile uğraşmayı severler ve bu alanda da başarılı olurlar.

  •  E: Mücadele etmeyi ve her şeyin üstesinden gelmeyi seven kişilerdir ve tüm işleri kendileri halletmeyi severler.

  •  Y: Geçmişten güzel bir şekilde ders alan bu kişiler tekrar aynı durumlar ile karşılaşmamak için dikkatli davranırlar.

  •  R: Tereddütlü ve şüpheci bir tavra sahip olan bu kişiler kimseye kolay kolay güvenmezler. Hayatlarına yeni kişiler almaktan hoşlanmayan bu kişiler alışkanlıklarına bağlılardır.

  •  A: Atılgan ve aynı zamanda da enerjik olan kişilerdir. Sosyal çevrelerinde çok fazla sevilirler.

 Meyra isminin analizi

Meyra isminin analizi

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0