Parla isminin anlamı nedir? Parla ismi Kuran'da geçiyor mu? Parla isminin kökeni

Çok Güzel Hareketler'in başarılı oyuncusu Metin Pıhlıs geçtiğimiz günlerde kızını kucağına aldı. Pıhlıs'ın kızına "Parla" ismini vermesiyle Parla isminin anlamı nedir? sorusu da araştırılmaya başladı. Kulağa farklı gelen Parla ismi popülerleşen isimler arasında yer almaya başladı.

İsimlerin bilinen ya da bilinmeyen birçok anlamı bulunmaktadır. Her ismin dil kökeni de birbirinden farklılaşabilmektedir. Kimi isimler dönem dönem popülerleşebilmektedir. Günümüzde popülerleşmeye başlayan isimlerden biri de Parla ismidir. Çok Güzel Hareketler'in başarılı oyuncusu Metin Pıhlıs'ın kızına Parla ismini vermesi ile bu isim yeniden gündeme gelmektedir. Özellikle son dönemlerde sıklıkla karşılaşmaya başladığımız Parla isminin anlamının yanında kökeni ne oldukça merak edilmektedir.

Peki Parla isminin anlamı nedir? Parla ismi Kuran'da geçiyor mu? Parla isminin kökeni nedir? Gelin birlikte göz atalım...

Parla ismi

Parla ismi

Begüm isminin anlamı nedir? Begüm ismi KuranİLİŞKİLİ HABERBegüm isminin anlamı nedir? Begüm ismi Kuran'da geçiyor mu? Begüm isminin özellikleri

PARLA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Genellikle kız çocuklarına verilen isimler arasında yer alan Parla ismi; ışık saç, ışılda, ün kazan, tanın gibi anlamlarda kullanılır. Bu isme sahip olanlar ismin anlamının özelliklerini taşıyarak her ortamda özgüvene sahip kişilerdir. Bazı zamanlarda erkek çocukları için de tercih edilebilen bu isim kişiye kendinden emin, algılaması yüksek, mantıklı, karar vermekte zorlanan, sanatsal yetenekleri olan, atılgan bir kişilik enerjisi verir.

Parla isminin anlamı nedir

Parla isminin anlamı nedir

PARLA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Anne baba adayları çocuklarına bir ömür boyunca taşıyacakları isimleri verirken bu isimlerin anlamları ve kökenlerinin yanında kullanılmasında dinen herhangi bir sakınca bulunup bulunmadığına veya o ismin Kur'an-ı Kerim'de geçip geçmediğine de dikkat etmektedir. Kulağa hoş gelen isimlerden biri olan Parla isminin de Kuran'da geçip geçmediği merak edilmektedir.

Peki Parla ismi Kuran'da geçiyor mu? Çocuklarına Parla ismini vermek isteyen anne babaların bu ismi kullanmalarında bir sakınca bulunuyor mu? İşte cevabı...

"Oldukça beğenilen fakat nadir kişilerde görülen Parla ismi Kuran'da geçmemektedir. Fakat içerdiği anlamlardan dolayı kullanılmasında dinen herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Yani Parla ismi Kuran'da geçmemektedir fakat çocuklara verilmesi dinen caizdir."

Parla ismi kuranda geçiyor mu

Parla ismi kuranda geçiyor mu

Halil isminin anlamı nedir? Halil ismi KuranİLİŞKİLİ HABERHalil isminin anlamı nedir? Halil ismi Kuran'da geçiyor mu? Halil isminde kaç kişi var?

PARLA İSMİNİN KÖKENİ

Parla ismi ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de Parla isminin kökenidir. Telaffuzu açısından kulağa farklı gelen Parla ismi çoğu kişi tarafından yabancı kökenli bir isim olarak bilinmektedir. Fakat kız çocuklarına verilebilecek bu isim Türkçe kökenlidir.

Parla isminin kökeni

Parla isminin kökeni

PARLA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

  • Türkiye'de Parla ismini kullanan 209 kişi bulunmaktadır.
     
  • İstanbul'da Parla ismini kullanan 89 kişi bulunmaktadır.
     
  • Ankara'da Parla ismini kullanan 23 kişi bulunmaktadır.
     
  • İzmir'de Parla ismini kullanan 25 kişi bulunmaktadır.

Parla isminde kaç kişi var

Parla isminde kaç kişi var

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0