Çocuklarda tansiyona dikkat!

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gayaz Akçurin, "Çocukların tansiyonu mutlaka ölçülmelidir" dedi.

Dr. Akçurin, çocuklardaki yüksek tansiyon belirtilerinin, baş dönmesi, özellikle sabahları baş ağrısı, görme bozuklukları, kulak çınlaması, bulantı, bayılmalar ve gelişmenin duraklaması olduğunu ve bu çocukların beyin kanaması riski altında olduğunu belirtti. 

Akçurin, son dönemlerde çocuklarda yaşanan ani ölümlerin nedeninin kalp krizi olarak tanımlansa da özellikle sol kalp ile aort damarındaki daralma, buna bağlı yüksek kan basıncı ve kalp yetmezliğinden kaynaklandığını vurguladı. 

Akçurin yeni doğan bebeklerde tansiyonlarının ölçülmediğini, yüksek tansiyonun hastalığa sebep olduğunu ifade etti. Akçurin, çocukların tansiyonu mutlaka ölçülmesi gerektiğini söyledi.

Çocuklardaki kalp krizi denilen ölümlerin kalp krizi değil ani ölüm olduğunu belirten Akçurin, bu ölümlerin çoğunlukla yüksek tansiyondan kaynaklandığını söyledi. 

Yüksek tansiyonun, gözlerde, böbreklerde ve beyinde hasara yol açtığını bildiren Akçurin, çocuklarda görülen tansiyonun daha çok kalp ya da böbreklerdeki sorunlardan kaynaklandığını, yüksek tansiyonlu bir çocuğun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

BİR YORUM YAPIN 0