Çocuğunuzun süt dişlerini atmayın! Çünkü...

Çocuğunuzun süt dişleri ileride herhangi bir hastalıkta tedavi amaçlı işinize yarayabilir.

Süt dişleri ve 20'lik dişler ileriki yıllarda genetik olan uyumlu olan aile ya da akrabalarınızın hastalıklarının tedavisinde kullanılacak.

İnsan vücudunun tüm gelişimini sağlayan kök hücreler, çoğalma ve başka hücrelere dönüşme özelliğinden dolayı, bilim insanları bu hücrelerin yeni kullanım alanlarını araştırmaya başladı.

Diş kök hücreleri; kemik, kıkırdak, kalp, kas ve sinir hücre ve dokularına dönüşebilme potansiyeline sahip olmalarından dolayı çok önemlidir.

Kök hücreler birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde kök hücreleri, parkinson, diyabet, kas hastalıkları ve nörolojik hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılması amaçlanıyor.

KÖK HÜCRELERİ DİŞ BANKASINDA SAKLANIYOR

Diş kök hücresi anne ve babalarda yüzde 50, kardeşlerde yüzde 25 oranında uyum sağlıyor. 20 yaş dişleri ve süt dişlerinden elde edilen kök hücreleri, gelecekte kullanmak için 'diş bankasında' saklanabiliyor.

Diş bankasının merkezi Türkiye'de Nişantaşı'nda bulunuyor. Diş bankası ise ABD'nin Boston şehrinde yer alıyor.

DİŞLERİ NASIL SAKLAYABİLİRİZ?

Dişleri saklamak için ilk olarak diş bankasından çekim için tarih almanız gerekiyor. Bankadan gelen uzmanlar, dişleri çektikten sonra imzalanan sözleşmeyi önce Türkiye şubesi daha sonra ise ABD'deki merkeze gönderecektir. 

Hücrelerin saklanabilme onayından sonra size özel bir kullanıcı numarası (ID number) bulunduğu sertifikanızla birlikte imzaladığınız sözleşme, onaylanmış olarak iletilecek. Bu yaptığınız sözleşme 20 yıl geçerli olacaktır.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Niye Amerika 7 yıl önce

Kimse kusura bakmasın, paranoyaklık bir durumda değil bu yazdığım. Bizi mahvetmek için bi dişimiz mi kaldı? Ülkemiz de yok mu bu tarz banka? Yoksa bi zahmet yetkililer bu işe bi el atsın inşaallah

Toplam 4 beğeni