Çocuğunuz çok sık susuyorsa...

Dr. Özlem Sangün, yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam sonucunda diyabet hastalığının artık 8-10 yaşlarındaki çocuklarda bile görüldüğünü söyledi.

ÇOCUKLARI ELEKTROMANYETİK ALANLARA YAKLAŞTIRMAYIN

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Sangün,''Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanımı konusunda ebeveynlerin kısıtlayıcı olması gerekiyor. Elektromanyetik alanlar Tiroid bozukluklarına ve şeker dengesindeki tutarsızlıklara neden olabiliyor. Çocuğunuzda aşırı su içme isteği, altına kaçırma, çabuk acıma fakat zayıflama gibi belirtiler görüyorsanız hemen doktora gitmelisiniz.'' dedi.

'Tip 1 diyabet' daha çok çocukluk döneminde rastlanılan bir hastalık iken tip 2 diyabetin, doğru beslenmeme ve hareketsiz yaşam sonucunda daha ilerleyen yaşlarda ortaya çıktığına dikkat çeken Doç. Dr. Özlem Sangün, "Yanlış beslenme, yetersiz fiziksel aktivite nedeniyle 40'lı yaşlarda görülen 'tip 2 diyabet', artık 8-10 yaşlarındaki çocuklarda bile ortaya çıkıyor." şeklinde konuştu.

EBEVEYNLERE TAVSİYELER

Ebeveynlerin, çocuklarının beslenmesinde çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Dr. Özlem Sangün, özellikle fast food tarzı yağlı yiyeceklerle dengesiz ve düzensiz beslenme alışkanlığı kazandırılmaması tavsiyesinde bulundu. Bunun dışında sabah kahvaltılarının çocuklara düzenli bir şekilde yaptırılması gerektiğini belirtti.

BİR YORUM YAPIN 0