Bu ışıktan çocukları koruyun!

Uzman Prof. Dr. Banu Coşar, dijital ekranlara bakarken mavi ışığı filtreleyen gözlüklerin kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.

Günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız elektronik cihazlardan gelen mavi ışık, çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. Prof. Dr. Banu Coşar, bu ışıktan korunmak için mavi ışığı filtreleyen gözlüklerin kullanılması gerektiğini söylüyor.

MAVİ IŞIK BİRÇOK HASTALIĞA YOL AÇIYOR

Prof. Dr. Banu Coşar, ''Mavi ışık sabah saatlerinde dikkatimizi, tepki hızımızı ve ruh halimizi olumlu etkilemekle birlikte, gece maruz kalındığında biyolojik saatimizi bozuyor. Bunun da kanser, kalp, şeker hastalığı ve obeziteye neden olduğu görülüyor" dedi.

OKUL BAŞARISINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gece uyumadan önce elektronik cihazlar kullanılmasının çocuklarda uyku düzeninin bozulmasına yol açtığını belirten Prof. Dr. Banu Coşar; “Çocukların yeteri kadar uyuyamamaları büyümelerini, dikkatlerini ve okul başarılarını olumsuz etkiler. Dijital ekranlara çok bakan çocuklarda görülen göz yorgunluğu, odaklama güçlüğü, göz kuruluğu, baş ağrısı; öğrenme ve üretkenliği bozuyor.” uyarısını yaptı.

BİR YORUM YAPIN 0