Başarılı bir sınav notu için bunları tüketmeyin!

Gülşen Kadri, sınav döneminde çocukların başarısının olumsuz etkilenmemesi için uzak durulması gereken besinleri sıraladı.

Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, aşırı kafein tüketiminden ve şekerli, yağı çok olan besinlerden mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğini, böylece sağlıklı bir bedene ve zihne sahip olabileceğimizi açıklıyor.

Doğru bildiğimiz yanlışlar

Enerji: Genelde öğrenciler enerjilerini arttırmak için şekerli ve yağlı besinleri, aşırı çikolata ya da enerji içeceklerini tercih edebiliyorlar. Bu tür besinler tam tersine vücudun yorgun ve bitkin olmasına, öğrencinin konsantrasyonunun düşmesine neden oluyor.
Kafein: Geç uyuyabilmek ve daha iyi konsantre olmak için bolca içilen kahve, asitli içecekler ve çay gibi kafeinli içecekler, çok fazla tüketildiğinde, kalp ritminde bozulma, tansiyonda yükselme ve anksiyete gibi sorunlara neden olabiliyor.

Kahvaltı şart, ara öğünü unutma!

Düzenli öğün, uzun süre aç kalmama konsantrasyonun devamlılığını ve performansı korumak bakımından oldukça önemli. Bilhassa kahvaltı öğünü kesinlikle es geçilmemeli. Sağlıklı bir kahvaltının, akademik performansı olumlu yönde etkilediği çalışmalar ile kanıtlanmış. Ana öğün boşluklarında ise, sağlıklı ara öğünler yapmak kan şekerinin dengelenmesiyle beraber bireyin konsantrasyonunun dağılmasını da engeller.

BİR YORUM YAPIN 0