Çocuğunuz 3T bağımlısıysa...

Psikolog Ahmet Yılmaz, 3T olarak nitelendirdiği TV, tablet ve telefonların çocuklarda bağımlılık yaptığına değinerek ebeveynlerin yanlış davranmalarından kaynaklandığını söyledi.

Teknoloji bağımlılığını “Bağımlı olunan cihaz olmadığında yoksunluk belirtileri görülen bir hastalık” olarak nitelendirilen Uzm. Psk. Ahmet Yılmaz, 

“Teknoloji bağımlılığı dediğimiz şey TV, internet ve tabletlerdir. Teknoloji bağımlısı bireyler, bu cihazlarda öldürdükleri vakitler hakkında doğruyu söylemeyebilirler. Saatlerce teknolojik aletin başında oturan bireylerde fiziksel ağrılar görülebilir. Bağımlı olunan cihazın olmadığı durumlarda öfke krizi ve huzursuzluk görülebilir.” dedi.

BAĞIMLILIK EN ÇOK TABLETLERDE

Hemen hemen tüm çocukların teknolojiye bağlı olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Çocuklarda son zamanlarda en çok tablet bağımlılığı görülmektedir. Çocuklar tabletlerde daha çok video izleyip oyun oynuyorlar. Şu an gördüğümüz en yaygın bağımlılık türü bu. Çocukların 2 yaşına gelene kadar televizyon, telefon veya tablet kullanmalarını önermiyoruz. İlerleyen dönemlerde ise ebeveynler tarafından sınır koyulduğu takdirde oynayabilirler.” diye konuştu.

EBEVEYNİN TUTUMU BELİRLEYİCİ OLUYOR

Teknoloji bağımlılığının çocuk üzerinde ebeveynin tutumuyla paralel gittiğini belirten Yılmaz, “Anne ve babalar çocuklarının yemek yemeleri ve susmaları için teknolojik alet verdiklerinde çocuk verilen şeye karşı bağımlılık geliştirebiliyor. ” dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0