Çarpım tablosu nasıl kolay ezberlenir? Çarpım tablosu ezberleme yöntemleri

Matematik problemlerini pratik ve hızlı yoldan çözebilmek için dört işlemin temeli olan çarpım tablosunu su gibi bilmek gerekir. Biz de çocuğunuzun derslerde başarılı olabilmesi için işine yarayabilecek çarpım tablosu ezberleme tekniğini kolay yoldan aklına kazıyacak bazı püf noktaları derledik. Peki çarpım tablosu nasıl akılda kalır, çarpım tablosu kolay yoldan nasıl ezberlenir? Çarpım tablosu ezberleme yöntemi.

Sadece eğitim hayatında değil okul bitse dahi daha sonraki gündelik yaşam içerisinde bile lazım olacak olan çarpım tablosu matematiği ilk öğrenmeye başlayan kişilerde sıkıntı olabiliyor. Öğrencilerin en çok zorlandıkları ve anlamakta güçlük çektiği derslerin başında gelen matematik dersinde öğretmen konuyu anlatırken öğrenci can kulağıyla dinlese bile anlamakta güçlük çekebilir, buna bağlı olarak da dersinde başarısız olabilir. İş bu boyuta gelmeden hangi ders olursa olsun temeli kavramak oldukça mühimdir. Dersin temeli kavrandığı zaman ilerleyen süreçte de bu kadar büyük sıkıntılar görülmeyecektir. Matematik dersinin temeli de çarpım tablosunu ezberlemekle başlar. Çarpım tablosunu bilmeyen bir öğrenci dört işlemi yapamayacağı için matematik problemlerini çözme konusunda da başarısız olacaktır.

  • Çocuğun ilerleyen dönemlerdeki akademik hayatını olumsuz yönde etkileyecek olan bu gibi eksik alt yapılar, dersten soğumaya kadar götürebilecektir.
     
  • Zihinden işlem yapabilme becerisi gündelik yaşama epey ölçüde kolaylıklar sağlar iken hesaplamalar yapılırken birtakım yanlış hatırlamalara neden olan zayıf ezberler istenmeyen durumları beraberinde getirebilir. 
     
  • Çocuğunuzun matematiğe olan ön yargılarını kırmaya çarpım tablosunu kolay yollarla öğretmekle başlayabilirsiniz.

Okul öncesi matematik etkinlikleri! Dört işlem en kolay nasıl öğretilir?İLİŞKİLİ HABEROkul öncesi matematik etkinlikleri! Dört işlem en kolay nasıl öğretilir?

çocuklara matematik nasıl sevdirilir

çocuklara matematik nasıl sevdirilir

ÇARPIM TABLOSU NASIL EZBERLENİR

çarpım tablosu nasıl ezberlenir

çarpım tablosu nasıl ezberlenir

Yukarıda görmüş olduğunuz tablo, 'Pisagor tablosu' olarak da karşımıza çıkmaktadır. Sizde çocuğunuza çarpım tablosunu en iyi şekilde öğretmek istiyorsanız, bu tablo ile çarpım tablosunu çok kolay bir şekilde öğretebilirsiniz.

PEKİ PİSAGOR TABLOSU NEDEN DAHA ETKİLİ?

- Çünkü bu tablo çocuklara ezber dayatmaz, düşünmeyi öğretir.

- Çocuğun rakamları ister istemez kavramasına yardımcı olur. 

- Yalnızca hafızası çok güçlü olan çocuklar uzun matematik formüllerini ezberleyebilir. Ancak, Pisagor tablosu kullanılırsa, daha az bilgiyi ezberlemek durumunda kalır.

- İnsan beyni simetriyi kolaylıkla algılar. Bu yöntem de çocukların çarpmayı daha rahat ve daha hızlı öğrenmesini sağlar.

çarpım tablosu ezberleme

çarpım tablosu ezberleme

Yukarıda belirtilmiş olan tablodaki asıl amaç, rakam kalıplarının kendi kendine görülebilmesidir. Böylece çocuk kendi bulduğu bilgiyi hafızasında daha uzun tutabilir.

çarpım tablosu

çarpım tablosu

ÇARPIM TABLOSUNU HIZLI VE KOLAY EZBERLEME YÖNTEMLERİ

1'den 10'a kadar olan çarpım tablosunu öğretmeye ilk olarak 1'lerden başlatılmalıdır. Çarpım tablosunda 1'ler öğretilirken çocuğa 1 rakamının etkisiz eleman olduğu dolayısıyla da hangi sayıyla çarpılırsa çarpılsın sayının kendisi çıkacağı kavratılmalıdır. 1'den başlayarak her gün 2'ler, 3'ler, 4'ler şeklinde çarpım tablosu yazılmalı ve sesli bir şekilde okunmalıdır. En son aşamada çarpım tablosu toplu olarak yazılmalı ve okunmalıdır. Ne kadar fazla tekrarlanırsa çocuk o kadar hızlı kavrayacak ve böylelikle de beyin kolay bir şekilde öğrenmiş olacaktır.

çarpım tablosu ezberleme

çarpım tablosu ezberleme

Çarpım tablosunu gerçekten öğrenip öğrenmediğini en iyi karışık bir şekilde sorarak öğrenebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; çarpım tablosunu ezberlemek değil, çarpım tablosunun temelini anlayabilmektir.

Yanık izleri için en etkili kremler hangisi?

İLİŞKİLİ HABER

Yanık izleri için en etkili kremler hangisi?
Sabahları neden yorgun uyanıyoruz? Sabahları sakın bu hataları yapmayın!

İLİŞKİLİ HABER

Sabahları neden yorgun uyanıyoruz? Sabahları sakın bu hataları yapmayın!

BİR YORUM YAPIN 129

yuk 9 ay önce

işe yaramadı

Ali ömer 1 yıl önce

O kırmızı çizgi ne?

Kadar 1 yıl önce

Evet ezberledim

Toplam 2 beğeni

Yaren 1 yıl önce

Carpım tablosunu ezberleyen varmı

Toplam 6 beğeni

Serap 1 yıl önce

Bişi dicem hiç kolay değil yeni öğreniyorum ben o kadar sıkıcıki öğrenmesi kafada kalmıyor

Toplam 8 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun