Görmenin öğrenmeye etkisi ne kadar?

Op. Dr. Tülay Kılıç, 0-15 yaş civarındaki çocukların düzenli olarak göz kontrollerini yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.

Göz rahatsızlığı yalnızca çocukların akademik performansını değil, davranış sorunlarıyla beraber hayatlarını pek çok yönden kötü etkilediğini belirten Op. Dr. Tülay Kılıç,

“Ebeveynler çocuklarının öğrenirken yaşadıkları problemlerin nedenini, öğrenme kabiliyetlerinin az olmasından kaynaklandığını düşünebiliyor. Ancak bu problemlerin asıl nedeni göz sağlığının bozukluğundan olabilir. Çünkü çocukluk çağındaki öğrenme aşamasında görmenin etkisi %83’tür.” diyor.

GÖZ SAĞLIĞINDA KRİTİK YAŞLAR!

Kılıç, bilhassa 0-15 yaş civarındaki çocuklar için, vaktinde yapılacak kontroller ile  el-göz koordinasyonu, davranış problemleri gibi birçok sorunun çözülebildiğini ve çocukların hayat standartların iyileştirildiğine dikkat çekiyor.

Dr. Tülay Kılıç, “Ebeveynlerin çocuklarının olumlu iletişimin sağlayabildiği 2-4 yaş civarından beri senede bir kere göz muayenelerine ara vermeden gerçekleştirmeleri önemli. 15 yaşına kadar bu muayenelerin düzenli yapılması, yetişkinlik döneminde olumlu etkiler sağlayacaktır.” dedi.

BİR YORUM YAPIN 0