TEOG bitti, şimdi ebeveynlerin sınavı başladı!

Eğitim Koçu Koray Varol, ailelerin çocuklarına sınav öncesinde verdikleri desteğin sınav sonrasında da devam ettirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Geçtiğimiz hafta sınav stresinden kurtulan öğrencilerden sonra ailelerin stresi hala devam ediyor. Eğitim Koçu Koray Varol, ailelerin çocuklarındaki desteklerini hala devam etmeleri gerektirdiğini söyledi.

Varol, “Aileler kesinlikle ama kesinlikle sınavı kötü geçen çocukları diğerleriyle kıyaslama, yaptıklarını yüzlerine vurma, hesap sorma, tehdit etme gibi olumsuz tutumlar asla yapılmamalı.” dedi. 

Tercih edilecek okullar ziyaret edilmeli

Sınav sonucunun açıklanmasından önce ailelerin ve çocukların mutlaka akıllarından geçirdikleri okullar vardır. Tercih edilmesi düşünülen okullar fiziki olarak da çocuklar birlikte incelenmeli ve gidilip yerinde görülmeli.

Okul seçimininde en az sınav süreci kadar önemli olduğuna değinen Varol “Çocuk için uygun olan okul, öğretmenleri ile birlikte detaylıca araştırılmalı ve bu okulda önceden okuyan kişilerle konuşulup, alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilmeli.” dedi.

TEOG sınavı için son uyarılar! TEOG heyecanı

İLİŞKİLİ HABER

TEOG sınavı için son uyarılar! TEOG heyecanı
Sınava giren öğrenciler Matematikte kilitlendi

İLİŞKİLİ HABER

Sınava giren öğrenciler Matematikte kilitlendi

BİR YORUM YAPIN 0