Çocuğunuzu obeziteden böyle koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Samet Özer, yetişkinlere göre çocuklukta daha zor atlatılan obezitenin önüne geçilmesi için yapılması gerekenler hakkında bazı bilgiler verdi

Obezite problemiyle karşı karşıya kalan çocuklar için geç olmadan doğru diyet programlarının belirlenmesi ve fiziksel aktivitenin sıklaştırılması gerekiyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Samet Özer, çocukluk çağı obezitesi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Çocuklarda obezitenin görülmesinde anne babaların etkisi oldukça büyüktür. Obezite ile başa çıkabilmek için çocukların beslenmelerinde doğru bir diyet programı uygulanmalıdır. Bu program çocukları daraltacak ve hayatı anlamsız hale getirecek şekilde olmamalıdır. Çocuğun ilgilerine ve damak zevkine göre besinler eğlenceli bir şekilde gösterilip diyete devam edilebilir.

Yapılması gereken ilk şey, kilo alma hızını azaltmak ve durdurmaktır. Egzersiz ve spor yapma alışkanlığının kazandırılması ise bu süreçte oldukça önemlidir.

Çocuğun hangi spor alanında başarılı olduğu gözlemlenmeli ve doğru bir başlangıç yapılmalıdır. Ama yinede her şeyden  önemlisi obez çocuğun kiloları ile problemi olup olmadığının tespit edilmesi ve bunun tehlikeli bir sağlık problemi olduğunun anlatılması şarttır.

 

Çocuk nüfusu obezite tehdidi altında

İLİŞKİLİ HABER

Çocuk nüfusu obezite tehdidi altında
Obezite gebeliği engelliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Obezite gebeliği engelliyor!

BİR YORUM YAPIN 0