Güçlü bir baba- çocuk ilişkisi  nasıl olur?

Yapılan çalışmalara göre, baba-oğul arasındaki bağın güçlü olması çocuğun gelişiminde oldukça önemli olduğunu gösteriyor.

Babaların yalnızca ev içerisinde değil günlük yaşantı içerisinde de rehber niteliğinde olmasını vurgulayan Psikolog Ece  Eryılmaz,

“Babaların henüz okula başlamayan çocuklarını gerçek dünyaya alıştırması için fiziksel oyunlar oynamaya yöneltmesi ve özgüven inşa etmesi oldukça önemlidir.

Bu nedenle babalar çocuklarının giyimi ve günlük hayatta yaşadıkları hayal kırıklıklarıyla nasıl baş edebileceklerini öğretebilirler. Çocuk ilkokula gidiyorsa çalışma hayatını öğretmek için para kullanımını veya bir spor / sanat dalını öğretme konusunda yardımcı olabilirler.

Eğer çocuk ergenlik döneminde ise babaların ergen ile konuşmak için hevesli olduğunu göstermesi, onun kendisi ve hayat hakkındaki düşüncelerini merak etmesi, hayat tecrübelerini öğüt vermeden anlatması, diyaloglarının sürekliliği yakın ilişki içinde kalmalarına destek olacaktır.'' dedi.

Babaların kontrol dengesinin öneminin üzerinde duran Eryılmaz’a göre konuyla ilgili çalışmalar; yaramaz, mutsuz veya kontrolsüz çocukların davranışları karşısında relax bir şekilde davranan babaların oğullarının daha az şiddete meyilli olduğunu, kız çocuklarının ise arkadaşları ile daha az problem yaşadığını gösteriyor.

Öte yandan, babanın çocuklarına karşı disiplin de sağlaması gerekiyor. 

Özgüven sahibi çocuk nasıl yetiştirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Özgüven sahibi çocuk nasıl yetiştirilir?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0