Veliler karneleri nasıl değerlendirmeli?

Yarıyıl tatili için ilk zil bugün çalıyor. Kısa bir tatil dönemine girecek olan öğrenciler diğer yandan da karne heyecanını yaşıyorlar. Aileler de en az çocuklar kadar heyecan içerisinde çocuklarının karnelerini bekliyor. Uzmanlar da ailelerin karneye nasıl bakılması gerektiği hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Karne almaya sayılı günler kala, öğrenciler ve veliler büyük heyecan içerisinde. Kimisi eve mutlu dönecekken kimileri de hayal kırıklığı yaşatacak. Karnesinde kötü not olan çocuklar ve aileleri bir yandan buruk bir heyecan yaşarken aileler diğer yandan da çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğine dair araştırmalar yapıyorlar. Peki anne ve babalar karneleri nasıl incelemeli?

Veliler karneleri nasıl değerlendirmeli

Veliler karneleri nasıl değerlendirmeli

Karnesi kötü olan çocuğa nasıl davranılmalı?İLİŞKİLİ HABERKarnesi kötü olan çocuğa nasıl davranılmalı?

AİLELER KARNELERİ NASIL DEĞERLENDİRMELİ?

  • KIYASLAMA YAPMAYIN

Her insanın özel olduğunu ve farklı alanlarda kabiliyetinin olduğunun bilinmesi gerekir. Bunun bilinciyle çocuğunuzu değerlendirin, ondan kapasitesinden fazla başarı beklemeyin.

Karnelerle ilgili konuşurken bunlara dikkat edin

Karnelerle ilgili konuşurken bunlara dikkat edin

  • DAVRANIŞ DEĞERLENDİRMELERİNİ VURGULAYIN

Derslerde alınan notlar sadece not olarak değerlendirilmemeli. Çocuğunuzun zayıf notları olsa dahi davranış notlarını ve okul içerisinde sergilediği olumlu davranışlara karşılık takdir edin.

Anne ve babalar karneleri nasıl incelemeli

Anne ve babalar karneleri nasıl incelemeli

  • KONUŞMA TARZINA DİKKAT!

Zayıf not alan çocuğunuza bağırmadan, sakin bir şekilde konuşun. Onu eleştirmektense empati kurarak anlamaya çalışın. Başarısızlığın altındaki etkenleri irdeleyin.

Karnede nelere dikkat edilmeli

Karnede nelere dikkat edilmeli

  • KENDİNİZİ SORGULAYIN

Başarısızlığın nedenini yalnızca çocuğunuzda aramaktan vazgeçin. Kendinizin onu bu eğitim sürecinde ne kadar desteklediğinize bakın.

Zayıf notu olan çocuğa nasıl davranılmalı

Zayıf notu olan çocuğa nasıl davranılmalı

  • AŞIRI ÖDÜLDEN KAÇININ

Her şeyde aşırının zararları olduğu gibi ödüllendirirken de aşırıya kaçmaktan uzak durun. Her şeyden önce  çocuk, kendisi ve geleceği için çalışıp başarılı olması gerektiğinin bilincinde olmalı.

BİR YORUM YAPIN 0