Ev kazaları can yakıyor! Binlerce çocuk...

Uzman Çocuk Doktoru Öge Çultu Kantaroğlu, ev kazalarının en çok 0-6 yaş civarındaki çocuklarda görüldüğünü belirterek ebeveynleri uyardı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK)'dan elde edilen bilgilere göre, geçen sene 0-6 yaş civarındaki 9 bin 631 çocuk, içerisinde çamaşır suyu ve lavabo temizleyicisi olan korozif maddeleri içtikleri için hastalandı. Bu çocuklardan 11’i müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

'TEMİZLİK ÜRÜNLERİ DOLAPLARA KİLİTLENMELİ'

Bilhassa çamaşır suyu ve kireç çözücü gibi maddelerin, evde çocukların ulaşamayacağı yerlerde tutulması gerektiğini savunan Kantaroğlu, şöyle konuştu:

"Kimyasal maddeli temizlik ürünleri çoğu zaman banyo ve mutfakların musluk altı dolaplarında konuluyor. Tam da bu bölgeler 1-3 yaş arasındaki çocuklar için kolaylıkla keşfedilebilecek yerler. Bu yüzden ebeveynler, bu temizlik ürünlerini çocukların ulaşamayacağı kilitli dolaplarda saklamalı."

İÇİLEN MADDENİN AMBALAJIYLA HASTANEYE GİDİN

Kantaroğlu, temizlik ürünü içen çocukların ebeveynlerine şu uyarılarda bulundu:

"Korozif bir madde içen çocuğu sakın kusturmaya çalışmayın. Eğer kusarsa yemek borusu daha fazla aynı maddenin etkisi altında kalır. Bu da vücuttaki hasarı artırır. Yapılması gereken, bir an önce hastane gitmek olacaktır. Hastaneye giderken içilen maddenin ambalajı alınmalı ve hemen Ulusal Zehir Danışma Merkezinin ’Alo 114’hattı aranmalıdır."

BİR YORUM YAPIN 1

fatime 6 yıl önce

buna sebeb valdeyinlerin mesuliyetsizliyidir yaxsi valideyin usagini gozden qoymaz belelikle bele qezalar olmaz