Yatak odasında sakın bulundurmayın!

Yapılan araştırmalara göre, yatak odasında televizyon bulunan kızların, bulunmayanlara göre obezite olma riski % 30, erkeklerin ise % 20 fazladır.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Ekran karşısında kalan çocuklar, yatak odalarında vakit geçirirken televizyonda göz dolduran yiyecek reklamlarına maruz kalabilirler. Bu durum karşısında çocuklar, reklamda gördükleri yiyecekleri yemek isteyebilir ya da acıkabilirler.

Bu nedenle çocuk odalarında televizyon bulundurmak, sürekli bir şeyler yemek yeme isteğini oluşturabileceğinden dolayı odalarda bulundurulmamalıdır.

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Halil Coşkun, bu konuyla ilgili yapılan çalışmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi:

Araştırmada, 2000-2001 doğumlu 12 binden fazla çocuk ele alındı. 7 -11 yaş civarındaki çocukların yarısından fazlasının odasında televizyon olduğu öğrenildi.

Yatak odasında televizyon bulunan 7 yaşındaki kızların, televizyonsuz yatak odalarına nazaran, 11 yaşlarında aşırı kilolu olma riskinin ortalama yüzde 30 daha fazla olduğu tespit edildi. Erkeklerin fazla kilolu olma ihtimali ise yüzde 20 daha yüksekti.

Ebeveynlerin verdikleri bilgilere göre, kız çocukları yatak odalarında ne kadar uzun vakit geçirirse obeziteye yakalanma ihtimalleri de bir o kadar artıyor.

Eğer sizde çocuğunuzun gelecek hayatında obezite olmasını istemiyorsanız, çocuğunuzun yatak odasında televizyon bulundurmamaya dikkat etmelisiniz.

BİR YORUM YAPIN 0