Çocuğunuza tel taktırmayı düşünüyorsanız...

Dişlerdeki bozuklukları düzeltmesinin yanı sıra ağız ve diş sağlığı bakımından oldukça önemli olan diş telleri için en uygun zamanın 8 yaşından sonra olduğu belirtiliyor.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Çocuklarda diş teli kullanımı için en ideal zamanının 8 yaşından sonra olduğuna değinen Yrd. Doç. Dr. Sanaz Sadry, erken diş teli tedavisinin ilerleyen zamanlarda kişiyi çene ameliyatından kurtardığını vurguluyor.

Çocuklar diş teli ne zaman taktırabilir?

5 yaşından önce kesinlikle diş teli takılmaması gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Sadry, diş sorunlarına karşılık erken tedavinin sağlık problemlerini önlemesinin yanı sıra  ağız ve diş sağlığındaki yararlarını da şu şekilde sıralıyor:

“Çeneden kaynaklanan eklem ve kas problemlerini ortadan kaldırır. Çene kaslarının yaptığı baskı nedeniyle görülen baş ağrılarını önler.

Dişlerdeki çaprazlık ve şekil bozukluğu gibi sorunlarda dişlerin ulaşması zor olup temizlenemeyen yerlerindeki çürüklerden ve aşınmalardan korur. İp gibi dizilen dişlerde, diş fırçası dişe daha iyi temas edeceğinden dolayı temizliği kolaylaşır.”

Süt dişlerini ciddiye alın!

İLİŞKİLİ HABER

Süt dişlerini ciddiye alın!

BİR YORUM YAPIN 0