Balık yedikten sonra süt içilir mi?

Uzmanlar, çocuklara verilen balığın taze olması şartıyla süt ve süt ürünlerini tüketmenin sakıncalı olmadığını belirtti.

Günümüzde kafa karıştıran konulardan birisi de ebeveynlerin çocuklarına balık yedirdikleri zaman gece uykusundan önce süt vermelerinin sakıncalı olup olmadığıdır. Kimisi balığın yanında süt içilebileceğini savunuyorken, kimisi bu ikilinin beraber tüketilmesinin zehirlenmelere yol açabileceğini öne sürüyor.

Uzmanların açıklamalarına göre omega-3 ve kalsiyum bakımından zengin olan süt ve balık ikilisi, çocukların gelişimlerini tamamlamaları açısından oldukça önemlidir ve bu yüzden de mutlaka tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında gelir.

Anne karnından itibaren çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan balık eğer tazeyse çocuğun süt içmesinde bir sakınca yoktur.

Ancak, balık bayat ise üzerine tüketilecek olan süt ve süt ürünleri, balıktaki Histamin proteiniyle beraber zehirlenmeye yol açabilir. Bu nedenle ebeveynler çocuklarına balık yedirdikten sonra süt içirecekse satın alacağı balığın taze olmasına çok dikkat etmelidir.

Çocuklarda zeka geliştiren besinler

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda zeka geliştiren besinler

BİR YORUM YAPIN 0