Çocuklar hangi kitapları okumayı sever?

Çocuğunuzun yaş grubuna uygun olarak tercih edeceğiniz kitaplar, daha hızlı bir şekilde gelişmelerini sağlayacaktır. İşte yaş dönemi özelliklerine uygun alınabilecek kitaplar...

Çocukların gelişimi açısından oldukça önemli bir araç olan kitaplar, zeka seviyelerine uygun seçildiği takdirde daha etkili olacaktır. Çocukların kitap okumaya olan ilgilerini ve meraklarını arttırmak için onların hoşlanabileceği türden kitapların seçilmesi önemlidir. Peki hangi kitabın hangi yaş gruplarına hitap ettiği nasıl anlaşılır? İşte cevabı...

0-3 yaş arası

Bu yaş grubundaki çocuklar, büyük resimli ve parlak renkli kitaplarla ilgilenmekten hoşlanır. Sesli kitaplar da ilgilerini çekme konusunda oldukça başarılıdır. Kitap seçerken tüylü, renkli kumaşlı, farklı dokulardaki kitapları seçmelisiniz.

3-4 yaş arası

3-4 yaş arasındaki çocuklara boyama, kesme, katlama, yapıştırma becerilerini geliştirebilen kitaplar alınmalıdır.Bu etkinlikleri yaparken ebeveynler, çocuklarına yardımcı olmalıdır.

4-5 yaş arası

Çocuğu ilkokula hazırlayan alıştırma kitapları alınabilir.

5-6 yaş arası

İçerisinde fen ve doğa konulu deneysel etkinliklerin yer aldığı kitaplar bu yaş grubuna yöneliktir. Ayrıca düzenli kitap okuma alışkanlığı kazanan çocuklara uzun ya da seri şeklindeki kitaplar alınabilir. 

Evinizi geniş göstermenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Evinizi geniş göstermenin yolları
Sabah sporunun faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Sabah sporunun faydaları

BİR YORUM YAPIN 0