Yürüteç kullanmak zararlı mı?

Annelere büyük kolaylık sağlayan yürüteçler, bebeklerde birtakım sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. İşte yürütecin zararları...

Annelerin ve bebeklerin işine yaraması nedeniyle kullanılan yürüteçler, bazı durumlarda olumsuzluklarla sonuçlanabiliyor. Özellikle 4-7 aylık olan bebekler yürüteçlere bindirildikleri zaman omurga eğriliğine ve sırt kaslarında sıkışmalara neden olabiliyor.

Bebekler emekleme aşamasındayken elleri ve dizlerinin üzerinde durdukları için boyundan itibaren başı dik tutmak mecburiyetinde kalıyorlar. Bu da omurga, karın ve boyun kaslarını güçlendirerek omurga sistemini hazır hale getiriyor.

Omurga sorunu görülen bebeklerde, ebeveynlerin neredeyse tamamı yürüteç kullandıklarını söylüyor. Uzmanlar, bebeklerin oturmasının, emeklemesinin ve yürümesinin kendiliğinden yani doğal bir süreç halinde ilerlemesi konusunda ciddi uyarılar yapıyor.

Yürüteç gibi dış ürünler, henüz vücut dengesini bulamamış bebeklerin kalça simetrisinde de bozukluklara neden olarak kireçlenmenin ve disk kaymalarının önünü açıyor.

Evde hangi hayvan beslenmez?

İLİŞKİLİ HABER

Evde hangi hayvan beslenmez?

BİR YORUM YAPIN 0