Okul öncesi sanat etkinlikleri! Okul öncesinde uygulayabileceğiniz 3 sanat etkinliği

İnce motor becerilerini kazandırmaya yönelik uygulanan sanat etkinlikleri, çocuklarda özgüven duygusunun kazandırmasının yanı sıra el becerilerini de geliştirecektir. En eğlenceli okul öncesi sanat etkinlikleri neler? Evde sanat etkinliği ne yapılır? İşte evde çocuğunuzla yapabileceğiniz sanat etkinlikleri...

Okul öncesi dönemdeki çocuklara uygulayabileceğiniz sanat etkinlikleri ile çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayabilir ve eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Evde can sıkıntısından telefona ya da tablete saran çocukları teknoloji bağımlılığından korumak ve uzaklaştırmak için evde de tıpkı anaokulundaki gibi sanat etkinlikleri düzenleyerek keyifli vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Çocukların hem zevk alacağı hem de uğraşırken el kabiliyetlerini de geliştirebileceği sanat etkinliklerinden çocuğunuzun hoşuna gidebileceğini düşündüğümüz keyifli etkinlikleri bir araya getirdik. İşte evde çocukların kolaylıkla yapabileceği 3 sanat etkinliği...

KOLAY VE PRATİK EN GÜZEL OKUL ÖNCESİ SANAT EKİNLİKLERİ

Okul öncesi sanat etkinlikleri

Okul öncesi sanat etkinlikleri

1. YELPAZELİ KIZ YAPIMI

Malzemeler:

- Renkli karton

- Şönil çubuk

- İnce çubuk

- Oynar göz

- Yapıştırıcı ve lastik

Yapılışı:

İlk olarak kartonu istediğiniz boyutta dikdörtgen şeklinde kesin. Daha sonra kesilen kartonu ince ince ters-düz olacak şekilde kağıt bitene kadar katlayın. Başlangıç kısmına yakın bir bölgeden lastik geçirip, farklı bir kartondan yuvarlak yüz çizip yapıştırın. Oynar gözleri üzerine yapıştırdıktan sonra yüzün geri kalan kısımlarını kalemle çizin.

Yüzünü tamamladıktan sonra şönilin kenarlarını kıvırarak kol hizasında yapıştırın. Son işlem olarak ise ince çubuğu yelpazeye sabitleyin. İşte bitti bile...

2. GÖKKUŞAĞI ETKİNLİĞİ

Malzemeler:

- Beyaz karton

- Renkli kuru boya ya da pastel boya

- Yapıştırıcı

- Kalem

Yapılışı:

Gökkuşağı etkinliğini yapmak için çocuğunuzdan ilk olarak beyaz bir kartona bulut şekli çizmesini isteyin. Dilerseniz bulutun daha sevimli görünmesi için kartonun üzerine göz ve gülen bir ağız çizmesini isteyebilirsiniz.

Daha sonra kartonda cetvelle belli bir ölçü belirleyip 7 adet şerit çizin ve bunları tek tek kesin. Kesilen şeritleri bulutun altına yapıştırdıktan sonra gökkuşağı olabilmesi için çocuğunuzun hangi renklere boyaması için tahmin etmesini isteyin. Böylelikle çocuğunuz hem eğlenecek hem de öğrenecek.

3. KURBAĞA ETKİNLİĞİ

Malzemeler:

- Yeşil ve kırmızı karton

- Yapıştırıcı

- Makas

- Kalem

 Yapılışı:

Kurbağa yapmak için yeşil kartona büyük bir daire çizin. Daha sonra daireyi ortadan ikiye eşit bir şekilde katlayın ve içte kalan kısma kırmızı kartonu yapıştırın. Ardından yine kırmızı kartondan uzun bir şerit yapın ve kırmızı kartonun olduğu bölgeye ucunu yapıştırın. Yapmış olduğunuz bu dilin kıvrık durması için biraz parmağınızda yuvarlayın.

Beyaz kartondan ise çok küçük olmayacak şekilde yine daireler çizin ve katlı olan bölgenin üzerine yapıştırın. Gözlerin çini boyayıp burun çizdikten sonra kurbağanın şekli ortaya çıkacaktır.

Pratik kuşkonmazlı risotto nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Pratik kuşkonmazlı risotto nasıl yapılır?
Örgü saç modelleri nasıl yapılır? Değişik ve kolay çocuk saç örgü modelleri ve yapılışı

İLİŞKİLİ HABER

Örgü saç modelleri nasıl yapılır? Değişik ve kolay çocuk saç örgü modelleri ve yapılışı
Stiliyle modaya yön veren ünlü isimler

İLİŞKİLİ HABER

Stiliyle modaya yön veren ünlü isimler

BİR YORUM YAPIN 0