Çocuklara kırtasiye ürünleri alırken nelere dikkat edilmeli

Okulların açılmasına az bir süre kala çocuklara alınan kırtasiye malzemelerinin özenle seçilmesinde fayda var. Piyasada bulunan birçok kırtasiye malzemesi kanserojen madde içeriyor. İşte haberimizin detayları...

Okulların açılma döneminde hazırlıklar ve alışverişler hızla başladı. Aileler çocuklarına çantadan kaleme, silgiden kalemtraşa kadar bir çok kırtasiye malzemesini eksiksiz almaya başladı. Peki, bu malzemeleri alırken nelere dikkat etmeli? Çocuk Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Bulut kırtasiye ürünlerindeki riskleri nelerdir açıkladı.

İşte kırtasiye ürünlerindeki riskler;

- Ağır metaller yani arsenik, antimon, civa, kadminyum gibi maddeler okul malzemelerin içerisinde bulunmaktadır. Bu maddelerin yoğun olduğu ürünler çocuklarda alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. Hatta bazı çocuklarda nörolojik sorunlar ve kanserojen etkiler görülmektedir.

- Kırtasiye ürünlerdeki tehlikeli malzemelerden biri de yapıştırıcılardır. Xylol, toluen,  aseton, trikloretan,  perkloretilen,  halojenli hidrokarbonlar risk oluşturan maddelerdir. Aldığınız ürünlerin üzerinde Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olup olmadığına özenle kontrol edin.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0