Çocuklar günde ne kadar su içmeli? Hangi yaşta kaç litre su tüketilmeli?

Yetersiz miktarda tüketilen sıvı eksikliği, vücutta çeşitli hastalıkları de beraberinde getirebilmektedir. Peki biz yetişkinlere göre daha hassas olan çocuklar günde ne kadar su tüketmeli? Yaşlara göre tüketilmesi gereken su miktarı değişir mi? İşte çocuklarda tüketilmesi gereken sıvı miktarı...

Vücudun günlük su ihtiyacının karşılanabilmesi için uzmanlar, günlük en az 2- 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Bu miktar çocukların yaşına, kilosuna, cinsiyetine ve boyuna göre farklılık gösterse de her çocuğun mutlaka tüketmesi gereken bir su miktarı vardır. Vücudun sıvı dengesini sağlamaya yarayan su yeteri miktarda tüketilmez ise yalnızca bedensel değil zihinsel olarak da performansı epey düşürerek odaklanma sorununa yol açmaktadır. Gerektiği kadar su tüketmeyen çocuklar, öğrenme kabiliyetlerini yitirince derslerinde de başarılı olamıyor. Peki, hangi yaş aralığında ne kadar su tüketmek faydalı?

ÇOCUKLAR GÜNDE NE KADAR SU TÜKETMELİ?

İşte yaş oranına göre tüketilmesi gereken su miktarı...

6 -12 ay grubu: 30 ml ile 100 ml
1-3 yaş grubu: 1-3 litre
4-8 yaş grubu: 1-4 litre
9-13 yaş grubu: 1-2 litre

Ek gıda dönemine başlamış olan bebeklere her 3 saatte bir yemekten yedirdikten sonra su verilmesi gerekiyor. Çocuğunuz 1-5 yaş grubunda ise her 2-3 saatte bir yemek bitimine doğru 100 ml su tüketmesi ideal olanıdır. Aç karna içilen su şişkinliğe ve az miktarda beslenmeye sebep oluyor. Buna bağlı olarak da çocuğunuza suyu yemek sonrasında vermenizde fayda var. Fakat çoğunuz kilolu ise tok tutsun diye yemek öncesinde de su verebilirsiniz.

SU İÇMEYİ SEVMEYEN ÇOCUĞA SU NASIL SEVDİRİLİR?

HOŞUNA GİDEBİLECEĞİ BİR BARDAK ALABİLİRSİNİZ

Eğer televizyonda çizgi film izlerken sevdiği bir karakter varsa üzerinde onun resminin bulunduğu bardağı alarak su tüketim sıklığını arttırabilirsiniz. Sağlık açısından en faydalı olan elbette ki cam bardaklardır. Cam bardağın kırılmasını kırılmasından korkuyorsanız, içi cam dışı kırılmaz maddeden üretilen ürünleri tercih edebilirsiniz. 

SUYU AROMALI VEREBİLİRSİNİZ

Tadı olmadığı için su içmeyi sevmeyen çocukların en azından günlük alması gereken sıvı miktarını karşılayabilmesi için suya salatalık, nane, limon, çilek gibi sebze ve meyveler ekleyebilirsiniz.

Çocuklarda saç uzatmak gelişimi engeller mi? Saç zayıflığı için en etkili kür tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda saç uzatmak gelişimi engeller mi? Saç zayıflığı için en etkili kür tarifi
Zencefil çayının faydaları nelerdir? Günde düzenli olarak bir bardak zencefil çayı içerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Zencefil çayının faydaları nelerdir? Günde düzenli olarak bir bardak zencefil çayı içerseniz...

BİR YORUM YAPIN 0