Kehribar kolye bebeklerde ne işe yarar? Kehribar kolyenin bebeklere faydaları

Şifalı taş olarak bilinen kehribar, içerisindeki suksinik asit/amber asit nedeniyle %100 doğal antibiyotik vazifesi sağlar. Annelerin bebeklerinde ya da çocuklarında kullandıkları kehribar kolyelerin çeşitli etkileri vardır. Özellikle de salyaların arttığı diş çıkarma dönemindeki bebekler için kehribar kolye oldukça etkilidir. Kehribar kolye ne işe yarar, bebeklerde kehribar kolyenin faydaları...

Yaz aylarında daha çok tercih edilen boncuk tarzındaki aksesuarlar, günümüzde hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Tercih edilen bu modellere her sene yenileri eklense de popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyen kehribar kolyeler, görünüm itibariyle her ne kadar boncuğu andırsa da aslında şifalı taşlardan ibarettir. Halk arasında şifalı olduğu bilinen 'Kehribar taşı' özellikle de diş çıkarma döneminde olan bebekler için bebekleri rahatlatmakta annelerin de kurtarıcısı olabilmektedir. Ağrı kesici işlevi gördüğüne inanılan kehribar taşı aksesuarları Polonya, Hollanda, Almanya gibi ülkelerin eczanelerinde 'Kehribar bebek diş kolyesi' olarak satılır.

Kehribar taşının faydaları! Kehribar kolye ne işe yarar? Kehribar modelleriİLİŞKİLİ HABERKehribar taşının faydaları! Kehribar kolye ne işe yarar? Kehribar modelleri

Genellikle sarı renkli olanları anneler tarafından daha sık tercih edilmektedir. Kolye bebeklere ya da çocuklara takıldığı zaman vücut ısısı ile beraber süksinit asitin salınımını kolaylaştırır. Yalnızca kolye değil bileklik ya da halhal şeklinde de kullanıma uygun olan kehribar taşı için bebeğinize uygun gelişim dönemini beklemenizde fayda var. Aksi takdirde koparak boğulma riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz! 

kehribar kolyenin bebeklere faydaları

kehribar kolyenin bebeklere faydaları

Zamanında Türk Bilim Adamı İbn-i Sina tarafında şifa niyetiyle kullanılan ve çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılan kehribar, kozalaklı ağaçların doğal reçinesinin fosil bulmuş halidir. Yalnızca kolye olarak değil bileklik ya da halhal şeklinde de kullanılabilen kehribar taşı, koparak boğulma riskine karşılık dördüncü ayını doldurmadan önce kesinlikle kullanılmamalıdır.

bebekler için kehribar kolye nasıl kullanılır

bebekler için kehribar kolye nasıl kullanılır

KEHRİBAR TAŞININ BEBEKLER İÇİN BİLİNEN FAYDALARI

  • -Doğal ağrı giderici özelliğinin haricinde zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirerek daha dirençli bir vücuda sahip olma imkanı tanır.
  • -Diş çıkaran ya da çıkarma döneminde olan bebeklere baktığımızda sık sık huzursuzlanma ve ateşlenme gibi sorunlar görürüz. Kehribar taşı tamda bu evrede kullanıldığı zaman vücudu yatıştırır ve bebeğe sakinlik hissi verir.
  • -Yine diş çıkarma dönemi belirtileri olarak karşımıza çıkan salyanın azalmasında oldukça etkilidir.
  • -Kulak, boğaz ve mide yanmalarına iyi gelir.
  • -Enfeksiyon kapma riskini azaltır.

bebekler için kehribar kolye ve bileklik

bebekler için kehribar kolye ve bileklik

KEHRİBAR KOLYE NASIL KULLANILMALI?

Satın aldığınız kehribar ürününün paketini açtıktan sonra ılık su ile yıkayıp güzelce kurulayın. Enerjisini arındırmak için de 2-3 ayda bir gece, toprak kapta kehribarı bekletin ve sabah ılık sudan geçirin. Kolyenin ipinde çamurun kalmamasına dikkat edin. Uyku esnasında çıkartmayı unutmayın!

bebekler için kehribar kolyenin faydaları

bebekler için kehribar kolyenin faydaları

KEHRİBAR ETKİSİNİ NASIL GÖSTERİR?

Kolye, bileklik ya da halhal olarak kullanılan kehribar, vücut ısısı sayesinde uçucu yağlar, deri yoluyla hemen emilir ve kana geçer. Kehribar kolyelerinin boğulma riskini oluşturmaması için her boncuk arasında düğümlerin olduğuna dikkat etmeli ve ona göre çocuğunuzda kullanmalısınız.

BEBEKLER İÇİN KEHRİBAR KOLYE FİYATLARI

Bebek ve çocuklarda kullanılabilen doğal kehribar taşından oluşan kolyeler markaya göre farklılık gösterebiliyor. Ancak genel itibariyle 100-200 TL arasında değişen bir fiyat aralığı var.

BİR YORUM YAPIN 7

Meray 3 yıl önce

Merhaba; Bebeğime Kehribar kolyemizi ve bilekliğimizi instagramdan @yollayalim sayfasından aldık. Çok memnun kaldık. Salyamız azaldı ve çok rahat diş çıkarıyoruz. Üstelik eşimle kendime de yetişkin kolye aldık. Migren ataklarım vardı ve kolyeyi kullandığımdan beri (5-6 Ay oldu) hiç migren geçirmedim. Israrla tavsiye ederim. Sayfanın ilgi ve alakası da çok iyi.

Toplam 3 beğeni

Yağız 3 yıl önce

Kehribar kolyeyi ilk çocuğumuzda kullandık aynı kolyeyi kardeşinde de kullanabilirmiyiz yoksa yeni mi almamız gerekiyor?

Mustafa 3 yıl önce

Hangi siteden almamızı önerirsiniz

Aslı 3 yıl önce

Verazeyn.den aldık çok çok memnunuz. Hemen fayda gördük.

Hülya 3 yıl önce

Biz Totsandmore'dan aldık, hem servis, hem de üründen çok memnun kaldık

Sadiye 3 yıl önce

Kehribar kolyeyi 4 aylıktan önce kullanamıyor muyuz ayağına yada bileğine bağlayarak

Toplam 2 beğeni

kral gümüş 3 yıl önce

kullanabilirsiniz.

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun